назад

Робота Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області у липні 2015 року

workВпродовж місяця працівниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області було видано 278 доручень захисникам, з яких 92 для здійснення захисту затриманим особам, 9 при проведенні окремої процесуальної дії, 7 особам, засуджених до покарання у вигляді позбавлення волі та 170 для захисту за призначенням згідно постанови слідчого та ухвали суду у кримінальному провадженні.

Державною казначейською службою України оплачено послуги адвокатів та відшкодовано витрати згідно прийнятих у травні-червні 2015 року актів наданих послуг на суму 331 467,38 грн

Зареєстровано фінансові зобов’язання по програмі 3603030 «Оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги» на суму 318 296 грн.

Проведено оплату життєдіяльності Центру, а саме: телекомунікаційних послуг за червень – 367,40 грн.; послуг інтернету за липень – 1056,00 грн.; оренди приміщень за липень 2015р. –308,49 грн.; водопостачання за липень 2015 року – 26,57 грн; заробітної плати працівників за липень – 75040,62 грн., нарахування на заробітну плату – 25740,77 грн.; оплата меблів для двох центрів – 29929,00 грн.; оплата конвертів маркованих і марок – 433,00 грн.; реєстраційний збір – 65,90 грн.

Начальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області – адвокатом Наталією Мелян 31.07.15. в Апеляційному суді Львівської області проведено спостереження за роботою адвокатів у судовому засіданні (2 спостереження за роботою 2-ох адвокатів – Скоропада М.Д., Малерика Я.І.) та в Личаківському районному суді м.Львова (спостереження за роботою 1-го адвоката – Деревецького Ю.Я.);

З 01.07.2015 р. по 31.07.2015 року до Першого львівського МЦ всього звернулось 54 клієнта. , з них 25 скеровано до суб*єктів для отримання первинної правової допомоги. Прийнято 22 рішення про надання БВПД, 1 рішення про відмову у наданні БВПД. Видано 22 доручення адвокатам. Начальником відділу по роботі з адвокатами Грушицькою Юлією прийнято від адвокатів 92 акта за дорученнями, виданими Регіональним центром.

Начальником відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги – інтегратором Першого львівського місцевого центру Марини Гоменюк налагоджена робота з рядом громадських організацій таких як: “Самопоміч”, “Асоціація правозахисників України”, “Юридична клініка адвоката С. Куспись”, Центр правової допомоги учасникам АТО та членам їх сімей, центр “Правовий захист учасників АТО”, “Кримська хвиля. Громадський рух”, “Розвиток Громади” члени Ради адвокатів, зокрема, Юридична консультація Галицького району м. Львова та окремі особи приватного права – адвокати та юристи: В. Станько, Н. Курка, А. Пащук, В. Ломброзо, які працюють у сфері захисту прав людини, готові співпрацювати з центром та надавати безкоштовну правову інформацію, консультації і роз’яснення з правових питань мешканцям Львова. Значну частину первинної правової допомоги ці суб’єкти надають саме внутрішньо переміщеним особам, учасникам АТО та членам їхніх сімей.

Директор Першого львівського місцевого центру Барбара Калюжна дала інтерв’ю ТРК Львів для телепередачі ” Правовий акцент” про діяльність центрів з надання БВПД, ефір якої відбувся 25 липня 2015 року о 15.00 годині на 12- му телеканалі.

З 01.07.2015 р. по 31.07.2015 року до Другого львівського МЦ всього звернулось 57 клієнта. , з них 25 скеровано до суб*єктів для отримання первинної правової допомоги. Прийнято 8 рішення про надання БВПД. Видано 8 доручення адвокатам.

Працівниками відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами прийнято 94 поданих адвокатами звітів надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Директор Другого львівського центру Олег Данько та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Христина Гаталяк провели координаційну зустріч з начальником управління праці та соціального захисту Залізничного району Львівської міської ради.
16.07.2015 року директор Другого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги О. Данько брав участь у круглому столі, що відбувався в рамках проекту «Забезпечення надання безоплатної правової допомоги в малих громадах», який проходив у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України.

З метою налагодження співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування Жовківського району 29.07.2015 року начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Х.Гаталяк провела зустріч з міським головою м.Жовква П.Вихопнем, першим заступником голови Жовківської РДА Б.Стахівим, та керівниками структурних підрозділів РДА.

До Буського МЦ всього звернулось 9 клієнтів , з них 6 скеровано до суб*єктів для отримання первинної правової допомоги. Прийнято 1 рішення про надання БВПД. Видано 1 доручення адвокатам.
До Самбірського МЦ всього звернулось 28 клієнтів. , з них 15 скеровано до суб*єктів для отримання первинної правової допомоги. Прийнято 3 рішення про надання БВПД, 1 рішення про відмову у наданні БВПД. Видано 3 доручення адвокатам.

21.07.2015 року директор Самбірського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Микола Шийко провів нараду з адвокатами, які закріпленні за територіями Самбірського центру. Мета зустрічі – налагодження механізмів співпраці між адвокатами та Самбірським МЦ з надання БВПД (графіки чергувань, подання звітності, інші робочі питання).

21.07.2015 директор Самбірського МЦ взяв участь в Установчій зустрічі щодо реалізації проекту «Формування та реалізація Програми громадських пріоритетів охорони правопорядку на Самбірщині».

До Стрийського МЦ всього звернулось 30 клієнта. , з них 14 скеровано до суб*єктів для отримання первинної правової допомоги. Прийнято 1 рішення про надання БВПД. Видано 1 доручення адвокатам.

Начальником відділу по взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Стрийського місцевого центру Євгенієм Суржком проведено ділові зустрічі з метою налагодження співпраці із вісьмома громадськими організаціями міст Стрия та Дрогобича і селища Славське Сколівського району та із в.о. начальника Сколівського районного управління юстиції у Львівській області В. Шепегою.

Директором Стрийського місцевого центру Марією Николаїшин з метою налагодження співпраці проведено ділові зустрічі зі Сколівським міським головою В. Москалем, з заступником голови Сколівськогї районної ради Ю. Допілко та головою Сколівської районної державної адміністрації І. Свистуном.

До Червоноградського МЦ всього звернулось 58 клієнтів. , з них 25 скеровано до суб*єктів для отримання первинної правової допомоги. Прийнято 10 рішення про надання БВПД, 1 рішення про відмову у наданні БВПД. Видано 10 доручення адвокатам.