назад

Робота Регіонального центру у серпні 2015 року

shortStat У серпні місяці 2015 року працівниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги було видано 289 доручень захисникам, з яких 107 для здійснення захисту затриманим особам, 13 при проведенні окремої процесуальної дії та 169 для захисту за призначенням згідно постанови слідчого та ухвали суду у кримінальному провадженні.

Державною казначейською службою України оплачено послуги адвокатів та відшкодовано витрати згідно прийнятих у липні-серпні 2015 року актів наданих послуг на суму 153873,13 грн

Зареєстровано фінансові зобов’язання по програмі 3603030 «Оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги» на суму 153873,13 грн.

Проведено оплату життєдіяльності Центру, а саме: телекомунікаційних послуг за липень – 357,91 грн.; послуг інтернету за серпень – 1056,00 грн.; оренди приміщень за серпень 2015р. –305,41 грн.; електропостачання за липень 2015 року – 699,34 грн; теплового приєднання за серпень 2015 року – 143,27; заробітної плати працівників за серпень – 111996,05 грн., нарахування на заробітну плату – 37924,03 грн.;

Події Центру:

5 серпня 2015 року в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області, під головуванням директора регіонального центру Ігора Микитина, пройшла робоча нарада директорів місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги Львівської області.
Головним питанням наради було підведення підсумків роботи Місцевих Центрів за перший місяць діяльності.

За результатами наради було запропоновано концентрувати питання, які вимагають вирішення на державному рівні з метою звернення в Координаційний центр правової допомоги з пропозиціями змін до ряду законодавчих актів.

6 серпня 2015 року відбулася робоча зустріч директора Регіонального центру безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігора Микитина, директорів Першого львівського місцевого центру Барбари Калюжної та Другого львівського місцевого центру Олега Данька з виконуючим обов’язки начальника Головного управління юстиції у Львівській області Ярославом Жукровським.
Обговорювалося питання активізації роботи громадських приймалень органів державної влади і місцевого самоврядування у Львівській області, особливостей при наданні первинної та вторинної правової допомоги.

18 серпня 2015 року в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області, під головуванням В.о. директора Регіонального Центру Наталії Мелян, пройшла робоча зустріч начальників та головних спеціалістів відділу організації надання безоплатної правової допомоги місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги Львівської області.
Головною темою заходу стало питання якості обробки звітів, що подають адвокати системи надання безоплатної правової допомоги для звітування по роботі та оплати послуг.

За результатами наради було проведено аналіз та акцентовано увагу на основних помилках при перевірці звітів, вироблено спільну методику покращення співпраці з адвокатами.

На виконання доручення Координаційного центру начальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області – адвокатом Наталією Мелян проведено спостереження за роботою адвокатів у судовому засіданні 31.07.15 в Апеляційному суді Львівської області (спостереження за роботою двох адвокатів – Скоропада М.Д., Малерика Я.І.) та в Личаківському районному суді м.Львова (спостереження за роботою адвоката Деревецького Ю.Я.) 03.08.15 в Сихівському районному суді м.Львова (спостереження за роботою адвоката Семко В.В.); 20.08.15 року в Стрийському міському суді Львівської області (спостереження за роботою двох адвокатів – Кравця А.О., Крушельницької У.О.)
За час проведення моніторингу, будь-яких перешкоджань в роботі начальника відділу зі сторони інших учасників процесу не було.

20 серпня 2015 року у місті Стрий, за участі в.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Наталії Мелян та директора Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – Стрийський МЦ) Марії Николаїшин відбувся круглий стіл на тему: « Партнерство Стрийського МЦ із громадськими організаціями та засобами масової інформації – шлях до підвищення рівня правової обізнаності населення » за результатами проведення якого було підписано договори про співпрацю Стрийського МЦ із громадськими організаціями та ЗМІ.
На заході також підписано і договір про співпрацю із газетою народний часопис Львівщини “Право на правду”.
Співпраця із ЗМІ стане шляхом до підвищення рівня правової обінаності громадян та сприятиме забезпеченню конституаційного права громадян на правову допомогу – про це розповіла присутнім директорм МЦ Марія Николаїшин.