назад

justiceВпродовж 2014 року працівниками Львівського обласного центру безоплатної вторинної правової допомоги було видано 2904 доручення адвокатам, з яких 1010 для здійснення захисту затриманим особам, 153 для окремої процесуальної дії та 1741 для захисту за призначенням згідно постанови слідчого та ухвали суду у кримінальному провадженні.
Прийнято звітність у 113 адвокатів за 1094 дорученнями, виданими у 2013 році та по 2291 дорученні центру, виданому у 2014 році.

Зареєстровано фінансові зобов’язання по програмі 3603030 «Оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги» на суму 2 803 600 грн.
Державною казначейською службою України проведено оплату кредиторської заборгованості за надані послуги адвокатів за актами виконаних робіт, складеними впродовж IV кварталу 2013 та 2014 року у сумі 2 197 713,25грн.

Згідно наказів Міністерства юстиції України та за дорученням Координаційного центру правової допомоги взято участь у 2 (двох), проведених Головним управлінням юстиції у Львівській області, конкурсах з відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги. У конкурсі взяли участь 33 адвокати, які були включені в реєстр адвокатів, що мають право надавати безоплатну правову допомогу.

Впродовж року по всій Україні для адвокатів, залучених у 2014 році до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі, Координаційним центром та регіональними центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, спільно з Українською фундацією правової допомоги за сприяння Міжнародного фонду «Відродження» було організовано та проведено три каскадних тренінги з підвищення кваліфікації адвокатів. У Львіській області участь у тренінгах взяло 85 осіб.

На прохання місії ОБСЄ Центром було організовано та проведено ряд зустрічей за «круглим столом» представників місії та адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу у кримінальному процесі за контрактами. Такі «круглі столи» відбулися в більшості районів Львівської області та стосувалися справ, котрі знаходяться у провадженні адвокатів, їх категорії, порядок розгляду цих справ та зауваження з боку адвокатів до роботи органів суду, прокуратури, слідства; проблеми з якими стикаються під час роботи адвокати. В результаті цих зустрічей відбувся обмін позитивним та негативним досвідом роботи між сторонами.

За дорученням Координаційного центру правової допомоги та за підтримки і сприяння Всеукраїнської благодійної організації «Українська фундація правової допомоги» і Міжнародного фонду «Відродження» було організовано та проведено круглий стіл «Співпраця заради якості безоплатної правової допомоги», в якому взяли участь представники Апеляційного суду, Головного управління МВСУ, прокуратури, регіональних органів адвокатського самоврядування Львівської області, адвокати, що здійснюють захист на підставі контракту з Центром та представники ЗМІ.

Впродовж листопада проводилися щотижневі семінари-роз’яснення практики застосування Постанови Кабінету Міністрів України №465 від 17.09.2014р. для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу за дорученнями Центру.

Було проведено моніторинги роботи адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу за контрактом з Центром, в судових засіданнях на предмет дотримання ними стандартів якості надання безоплатної допомоги відповідно до наказу Мінюсту від 25.02.2014 року №386/5 «Про затвердження стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі» та на виконання листа №25-613 Координаційного Центру від 20.06.2014 року. Моніторинги проводилися в ряді районних судів та апеляційному суді Львівської області .