назад

Роман Возняк і Валентин Чистий в прямому ефірі телеканалу «Миколаїв»

27 квітня 2016 року в прямому ефірі телеканалу «Миколаїв» виступили начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк та директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Валентин Чистий. Телепередача «Це Вас хвилює». Ведуча – Анастасія Михайлюк.

Головні теми  передачі: обговорення  реформ територіальних органів Міністерства юстиції України та розвитку системи безоплатної правової допомоги, стан проведення відкритого конкурсу з відбору керівників бюро правової допомоги.

Відповідно до плану заходів з реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвитку системи безоплатної правової допомоги, затвердженого наказом Міністерства юстиції від 25 грудня 2015 року №2748/5, і Постанови Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2016 року №99 «Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвитку системи безоплатної правової допомоги» протягом першого півріччя 2016 року  відбувається реформа територіальних органів юстиції, яка є наступним логічним етапом децентралізації послуг Міністерства юстиції України та надання можливості отримання таких послуг у режимі он-лайн з одночасним розширенням доступу до безоплатної правової допомоги та підвищенням її якості. Згідно з планом передбачається створення бюро правової допомоги.

Бюро правової допомоги утворюються в кожному районі і місті України як відокремлені підрозділи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що діють в Україні з 1 липня 2015 року. Ресурсне забезпечення здійснюватиметься за рахунок майна і коштів районних та міських управлінь юстиції, які перебувають у стані ліквідації.

У Миколаївській області бюро будуть утворені у Баштанці, Березанці, Березнегуватому, Братському, Веселинові, Воскресенському, Врадіївці, Доманівці, Єланці, Казанці, Кривому Озері, Новому Бузі, Новій Одесі, Ольшанському, Очакові, Первомайську, Снігурівці та Южноукраїнську.

З цієї передачі Ви зможете дізнатися більше про вимоги до претендентів, строки проведення та умови участі в конкурсі з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги.

Повний відеозапис цієї телепрограми дивіться на каналі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області  https://youtu.be/yx4tRumRIm4