назад
22.11.12

Розпочалося перше засідання Ради адвокатів України

zasidannia22 листопада 2012 року у місті Києві у приміщенні готелю “Русь” розпочалося перше засідання Ради адвокатів України під головуванням Голови Ради адвокатів України, Голови Національної асоціації адвокатів України Лідії Ізовітової

Міністр юстиції України Олександр Лавринович звернувся до Ради адвокатів України з вітальним листом, який на згаданому засіданні перед присутніми членами Ради адвокатів України та запрошеними виголосив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський.

МІНІСТР ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ
РАДІ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ

Шановна Лідіє Павлівно!

Вітаю Вас та усіх членів Ради адвокатів України з нагоди обрання на високі і відповідальні посади у цьому органі адвокатського самоврядування та проведення його першого засідання.

Переконаний, професійна незалежна адвокатура є одним з найважливіших публічних інститутів, що лежать в основі демократичної правової держави та дії принципу верховенства права. Саме цей інститут забезпечує реалізацію конституційного права кожного на захист від обвинувачення та надання правової допомоги.

Новий Закон України «Про адвокатуру і адвокатську діяльність» остаточно закріпив за адвокатурою недержавний самоврядний статус, що покладає на всіх адвокатів України особливу відповідальність перед суспільством і законом, а також створює нові умови і можливості для співпраці між адвокатурою та державою.

Предметом такої співпраці, яка набуває особливої важливості у зв’язку з набуттям чинності новим Кримінальним процесуальним кодексом України та реформуванням системи кримінального правосуддя, є надання адвокатами безоплатної правової допомоги та розвиток системи безоплатної правової допомоги.

Бажаю наснаги, взаєморозуміння та наполегливості у зміцненні адвокатського самоврядування, підвищенні професіоналізму адвокатури та спрямуванні зусиль усіх адвокатів України на якнайповнішу реалізацію прав і свобод людини.

З повагою

Міністр Олександр Лавринович