назад

Розпочато пілотний запуск курсу дистанційного навчання “Вступ до системи безоплатної вторинної правової допомоги”

Сьогодні,1 вересня 2015 року, стартував пілотний запуск курсу дистанційного навчання “Вступ до системи безоплатної вторинної правової допомоги”, що має на меті впорядкувати, систематизувати та вдосконалити знання його слухачів стосовно функціонування системи безоплатної  правової допомоги в Україні.

{module disatanciune}  Участь у курсі зголосилося взяти 80 осіб, серед яких директори та працівники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та адвокати-тренери.

Пілотний курс триватиме 4 тижні. За результатами його тестування – навчання  стане доступним для широкого кола адвокатів, які не мають ґрунтовного досвіду роботи у системі безоплатної вторинної правової допомоги, а також новопризначених працівників центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Доступ до курсу буде можливим через спеціальний банер на сайті Координаційного центру.

Курс складається із 5 модулів:
•    Модуль 1. Засади системи безоплатної вторинної правової допомоги в Україні
•    Модуль 2. Порядок та умови укладання контрактів/договорів
•    Модуль 3. Порядок взаємодії центрів з адвокатами при наданні безоплатної вторинної правової допомоги
•    Модуль 4. Стандарти якості надання безоплатної правової допомоги
•    Модуль 5. Оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу

Дистанційний курс навчання “Вступ до системи безоплатної правової допомоги” розроблено Координаційним центром з надання правової допомоги в рамках реалізації Програми підтримки реформування кримінального процесу, що фінансується Бюро з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків та правоохоронних питань (INL) Державного департаменту США, у співпраці з Американською асоціацією юристів “Ініціатива з верховенства права”.

Робота над розробкою курсу тривала з початку 2015 року за участі фахівців Координаційного центру з надання правової допомоги, регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Американської асоціації юристів “Ініціатива з верховенства права”, Української фундації правової допомоги, експертів дистанційного навчання.

Команда розробників та адміністраторів курсу вітає всіх учасників курсу та бажає цікавого та корисного перебування на платформі!