назад
25.04.13

Розпочався регіональний семінар присвячений якості правової допомоги (оновлено)

UNDP25 квітня 2013 року у Кишиневі (Республіка Молдова) розпочав роботу дводенний регіональний семінар «Якість правової допомоги: введення в дію принципів та нормативів ООН щодо доступу до правової допомоги в системі кримінального правосуддя», організований регіональним центром ПРООН в Братиславі спільно з Міністерством юстиції та Національною Радою правової допомоги Республіки Молдова.

Семінар організовано з метою вироблення платформи для обміну досвідом стосовно національних механізмів надання правової допомоги, а також приведення якості такої допомоги до міжнародних стандартів.

У заході беруть участь представники національних інститутів правового захисту, об′єднань адвокатів, представники громадянського суспільства, навчальних закладів та експерти ООН Молдови, Казахстану, Великобританії, Киргизії, Таджикистану, Грузії, Чорногорії та України.

26 квітня урамках сесії ІІІ «Тенденції та виклики у національних системах правової допомоги» з презентацією «Institutionalized Public Defence in Criminal Process: Recent Experience from Ukraine» (Інституціоналізація державного захисту у кримінальному процесі: свіжий досвід України) на семінарі виступив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський.

Завершальна сесія семінару «Оцінка якості правової допомоги: від системи до мережі» присвячена експертному обговоренню досвіду оцінки якості надання правової допомоги (включаючи правову допомогу Pro Bono).

З програмою семінару можна ознайомитись тут.