назад

13445284 491699064354388 4825084839418511922 n

Фахівці Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з робочим візитом побували в Гусятинському районі з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги жителів району.

Так, у приміщенні  Гусятинської районної ради фахівці місцевого центру організували роботу мобільного пункту консультування (смт.Гусятин, провулок Героїв Майдану,1). Прийом громадян проводила директор місцевого центру Марія Гамбаль та заступник директора місцевого центру Ольга Галанчак.

Одним із питань, з якими зверталися жителі району було відшкодування шкоди наданої внаслідок ДТП.

Фахівці пояснили, що  відповідно до частини 2 ст. 1187 Цивільного Кодексу шкода, завдана джерелом підвищеної небезпеки, відшкодовується особою, яка на відповідній правовій підставі (право власності, інше речове право, договір підряду, оренди тощо) володіє транспортним засобом, механізмом, іншим об’єктом, використання, зберігання або утримання якого створює підвищену небезпеку.

Також під час візиту в Гусятинський район Марія Гамбаль та заступник директора Ольга Галанчак провели робочу зустріч з керуючою справами  Гусятинської районної ради Наталією Сукач, під час якої обговорили питання проведення спільних заходів з  інформування  внутрішньо переміщених осіб щодо права на безоплатну правову допомогу. Одночасно розглянули питання забезпечення бюро правової допомоги у Гусятинському  районі  належним приміщенням.

Цього ж дня фахівці місцевого центру зустрілися з працівниками служби у справах дітей Гусятинської районної державної адміністрації з  метою  розширення доступу до безоплатної правової допомоги  дітей-сиріт, дітей,  позбавлених батьківського піклування, дітей,  які  перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів шляхом проведення спільних заходів, подальшої роботи дистанційного  пункту консультування та перенаправлення суб’єктів права на БВПД до місцевого центру.

Нагадуємо, що громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися до місцевого центру за адресою: вул.Шевченка, 54, м.Чортків, а також за телефоном (03552) 2 09 50.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).