назад

Розвиток людських ресурсів та кадрового потенціалу системи безоплатної правової допомоги краю

2017 04 28R1Учора, 27 квітня 2017 року, у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області відбувся семінар для працівників структурних підрозділів місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги області.

В рамках проведеного семінару було обговорено питання етики поведінки працівників під час прийому громадян та роботи з клієнтами. Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну поінформував присутніх про основні правила спілкування з громадянами, які звертаються до фахівців системи безоплатної правої допомоги краю, попередження конфліктних ситуацій, контроль над емоційним станом тощо.

2017 04 28R2Крім того, було приділено увагу питанню представництва інтересів осіб та складення процесуальних документів, що забезпечують штатні юристи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Світлана Штефанчук розповіла присутнім про основні моменти, на які необхідно звертати увагу у процесі роботи зі складання процесуальних документів, використання нормативно-правової бази, обґрунтування норм матеріального та процесуального права.

З метою правильного застосування окремих положень законодавства про безоплатну правову допомогу, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій Ірина Довганюк порушила питання щодо підстав та порядку припинення надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Також було обговорено питання проведення розрахунку з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Про типові помилки, які допускають адвокати під час оформлення звітності за результатами виконання доручень про надання безоплатної вторинної правової допомоги, порядок проведення розрахунку винагороди та відшкодування витрат адвокатів, поінформували начальник відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Михайло Кокошко та головний спеціаліст відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Мар’яна Перчула.

З метою забезпечення належної інформаційно-комунікативної діяльності системи безоплатної правової допомоги краю було проаналізовано роботу над підготовкою звітної інформації за результатами виконання квартальних планів роботи Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Крім того, обговорено результати медіа-активності місцевих центрів і бюро правової допомоги та інформаційної взаємодії структурних підрозділів системи безоплатної правової допомоги регіону в цілому. З визначеного питання доповіла присутнім начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Жанна Патєхіна.

Переглянути фотоматеріали заходу можна тут.

Контактна інформація! Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області працює за адресою: м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Контактний телефон (0 372) 55 31. E-mail: office.chernivtsi@legalaid.gov.ua

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(Дзвінки на зазначену телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах країни є безкоштовними та приймаються цілодобово)