назад

Розвиток партнерства для підвищення правової обізнаності студентів

Фахівець Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Вікторія Чорба, директорка Вінницького місцевого центр у з надання БВПД Наталя Смішна, директорка Неля Кравчук та завідувач відділу культурно-просвітницької роботи бібліотеки ВНМУ ім. М. І. Пирогова Інна Гулик взяли участь в обговоренні та напрацюванні спільних ідей:

-щодо проведення для студентів медичного університету “Правового кінозалу”;
-залучення юристів/адвокатів системи без для надання роз’яснень та правових консультацій з актуальних правових питань, що хвилюють саме молодь;
-донесення інформації про можливість вирішення спору мирним шляхом, без звернення до суду (за допомогою медіації);
-вимоги до оформлення особистих чи колективних звернень до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів.

Також фахівці центрів з надання безоплатної правової допомоги поспілкувались із викладачем на кафедрі патологічної анатомії, судової медицини та права Оленою Верлан-Кульшенко та отримали рекомендації стосовно формату заходів та їх тематики, які будуть одночасно доречні та корисні для студентів, які вивчають саме медичне право та домовились про проведення круглих столів, студентських наукових дискусій.

Дякуємо працівникам Наукової бібліотеки ВНМУ ім. М.І.Пирогова за гостинність та екскурсію, знайомство із діяльністю бібліотеки та інформацію щодо виготовлення та збереження книг, датованих 18-століттям та можливість доторкнутись до історії.