назад
17.12.14

Семінар «Безоплатна вторинна правова допомога. Сучасний стан та перспективи розвитку»

116 грудня  за ініціативи управління Державної пенітенціарної служби України у Дніпропетровській області на базі Головного управління юстиції у Дніпропетровській області для співробітників органів і установ виконання покарань області відбувся семінар «Безоплатна вторинна правова допомога. Сучасний стан та перспективи розвитку». У листопаді поточного року представник Управління брав участь у круглому столі «Співпраця зарадиякості безоплатної правової допомоги», який відбувся за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Коло порушених під час круглого столу питань та роль, яку починає відігравати безоплатна вторинна правова допомога у вітчизняному судочинстві, наштовхнули керівництво Управління на думку звернутись до Головного управління юстиції з пропозицією провести навчальний семінар для заступників начальників установ із соціально-виховної та психологічної роботи, начальників відділів по контролю за виконанням судових рішень та юрисконсультів установ.

 

Начальник відділу правової роботи, правової освіти та кодифікації обласного управління юстиції Анна Мамедова розповіла присутнім про поняття первинної та вторинної правової допомоги, роз’яснила відмінності цих понять, запропонувала більш активно використовувати можливості територіальних офісів первинної правової допомоги для вирішення правових питань засуджених і ув’язнених осіб. Директор Дніпропетровського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Яцуба більш детально зупинилась на понятті вторинної безоплатної правової допомоги, її об’єктах і суб’єктах, структурі та завданнях обласних центрів БВПД, механізмі реалізації своїх повноважень.

Пенітенціаріїв цікавили питання кола вирішуваних центрами БВПД питань та порядком звернення до них засуджених і ув’язнених осіб. На всі питання були надані вичерпні відповіді. Наприкінці заходу було прийняте рішення про включення питань надання первинної і вторинної правової допомоги засудженим і ув’язненим особам в план спільних заходів обласних управлінь юстиції і пенітенціарної служби на 2015 рік. «Належна реалізація положень Закону України «Про безоплатну правову допомогу» – довга і копітка праця. Я впевнена, що ми неодноразово ще зустрінемося з вами з метою обговорення питань, які при цьому виникатимуть», – сказала, підводячи підсумки семінару, Людмила Яцуба.

{module семінар Дніпропетровськ 16122014}

(для перегляду альбому натисніть на зображення)