назад

Семінар в Прокуратурі Чернівецької області

Prokuratura16 січня 2015 року в Прокуратурі Чернівецької області в режимі відеокон-ференції  відбувся навчально-методичний семінар з міськрайпрокуро-рами, старшими прокуро-рами та прокурорами підпорядкованих прокуратур на тему Особливості організації та здійснення нагляду за законністю застосування заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеження свободи громадян.

З поміж інших були розглянуті питання правових підстав  та порядку здійснення нагляду за додержанням законів при застосуванні заходів впливу за адмінправопорушення, за додержанням вимог КПК України під час застосування заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням свободи громадян.

В роботі семінару взяв участь директор Чернівецького обласного центру з надання БВПД А.Мунтяну. У своєму виступі на тему: “Правозахисна діяльність Чернівецького обласного центру з надання БВПД на сучасному етапі”  А.Мунтяну зупинився на механізмі функціонування системи БВПД загалом та роботі Чернівецького обласного Центру зокрема. Були поставлені проблемні питання, що виникають в процесі надавання адвокатами безоплатної вторинної правової допомоги та наголошено на недостатньо дієвому реагуванні на повідомлення Чернівецького обласного Центру про виявлені порушення в діях посадових.

Учасників семінару було поінформовано про результати роботи адвокатів області під час виконання доручень Чернівецького обласного Центру, виданих для захисту осіб та дано відповіді на питання, що виникли під час доповіді.