назад
26.11.15

Шанс на виправлення без ізоляції від суспільства

Marchenko GАдвокат Григорій Марченко із Чернігівщини домігся скасування рішення суду першої інстанції, завдяки чому його клієнта звільнено від відбування покарання зі встановленням іспитового строку.

У рамках кримінального провадження № 12015270140000013 адвокату Григорію Марченку було видано доручення Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області № 219/15 від 20.02.2015 року для здійснення захисту за призначенням.

Клієнт адвоката обвинувачувався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна), ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту, караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк), ч. 1 ст. 317 КК України (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років).

Відповідно до вироку Сосницького районного суду Чернігівської області від 27.04.2015 року підзахисного адвоката Григорія Марченка було визнано винним у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушеннях та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з конфіскацією належного йому майна.

Не погоджуючись із вироком суду першої інстанції, адвокат звернувся до апеляційного суду з відповідною скаргою, в якій просив призначити його клієнту покарання не пов’язане з позбавленням волі, та звільнити його від відбування покарання зі встановленням іспитового строку. Адвокат акцентував увагу на засудженні обвинуваченим своїх дій, його щирому каятті у вчиненому, міцності соціальних зв’язків, сімейному стані, позитивній характеристиці та молодому віці. За вказаних підстав, колегія суддів, проаналізувавши обставини кримінального провадження, дійшла висновку про те, що виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції його від суспільства.

Відповідно до ухвали апеляційного суду Чернігівської області від 24.06.2015 року підзахисного адвоката Григорія Марченка звільнено від призначеного судом першої інстанції покарання на підставі ст. 75 КК України зі встановленням іспитового строку в 3 роки. Судом міру запобіжного заходу у вигляді взяття під варту скасовано та звільнено клієнта з-під варти в залі суду.

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter