назад

Що розповіли фахівцям системи БПД Рівненщини засуджені ДУ «Катеринівська виправна колонія (№46) » ?

Умови відбування покарання, побут, питання амністії та соціального захисту – ці та інші теми, цікавили засуджених під час зустрічі з представниками Регіонального центру з надання БВПД. У рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України та Координаційним центром з надання правової допомоги до Державної установи « Катеринівська виправна колонія (№46) » завітав начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Кузик та фахівці Сарненського місцевого центру з надання БВПД.

Захист прав засуджених є одним із пріоритетів в діяльності системи БПД. Відтак фахівці центрів з надання БВПД та адвокати, що працюють за контрактами, забезпечують складання документів процесуального характеру, здійснення представництва інтересів та захист особи, засудженої до покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі, що дає доступ до правової інформації та правосуддя вказаної категорії громадян. Задля підвищення рівня правової поінформованості засуджених осіб а також персоналу щодо захисту свої прав, працівники Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області систематично відвідують установи виконання покарань.

На загальних зборах засуджених фахівцями системи БПД Рівненщини було роз’яснено механізм захисту їхніх прав згідно із Законом України «Про безоплатну правову допомогу», обсяг повноважень Регіонального та місцевих центрів а також порядок звернення за такою допомогою.

По завершенні заходу у засуджених ще виникли чимало додаткових  питань особистого характеру. Відтак, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Кузик, провів особистий прийом громадян, що відбувають покарання у Державній установі « Катеринівська виправна колонія (№46) ».

Особам, які утримуються в даному закладі, було надано кваліфіковані роз’яснення з порушених ними питань, зокрема :

  • умов відбування покарань;
  • процедури переведення засудженого з однієї установи до іншої;
  • застосування передбачених законом заохочувальних норм (ст. 101 КВК , ст. 81,82 КК ) ;
  • оскарження рішення дисциплінарної комісії при накладенні стягнень;
  • представництва інтересів засуджених в суді адвокатами Сарненського місцевого центру з надання БВПД.