назад

Шосткинським місцевим центром проведено робочу зустріч з адвокатами

150915 0115 вересня 2015 року у приміщенні Шосткинської районної державної адміністрації проведено робочу зустріч на тему: «Переваги системи безоплатної правової допомоги для адвокатів». Нарада відбулася за участі представників Шосткинського місцевого центру, головного спеціаліста відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку регіонального центру Юлії Омельченко та запрошених адвокатів. Також на заході були присутні журналісти телерадіокомпанії «Акцент». 

У вступній промові директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма звертаючись до адвокатів, повідомив, що з 1 липня до центру звернулося 146 громадян, яким було надано правову допомогу, з них 6 доручень видано на отримання безоплатної вторинної правової допомоги та відмітив, що на сьогоднішній день з місцевим центром співпрацює 12 адвокатів. У своїй презентації головний спеціаліст регіонального центру Юлія Омельченко акцентувала увагу на такі важливі моменти, як залучення адвокатів до системи та про переваги роботи, а саме: можливість регулярно безкоштовно підвищувати свою кваліфікацію, висвітлення позитивних практик адвокатів в «Інформаційному дайджесті системи безоплатної правової допомоги України», гнучкий графік роботи, пристойна оплата послуг, тощо.

Спеціаліст регіонального центру зауважила, що наразі є досить актуальним питання залучення до співпраці нових правозахисників і ті адвокати, які мають бажання прийняти участь у конкурсі повинні подати заяву до 30 вересня цього року до Головного територіального управління або районного/міського/міськрайонного управління юстиції. Також Юлія Омельченко зазначила, що конкурс, який відбудеться 14-15 жовтня 2015 року є тим фільтром, який дозволяє відбирати до системи кращих фахівців, як продемонструють відповідний рівень знань. Присутні на зустрічі адвокати зацікавилися методикою розрахунків за виконану роботу та умовами конкурсу. На всі питання присутні одержали вичерпні відповіді.