назад

Сім’ям військовослужбовців надається правова допомога

Відповідно до статті 17 Конституції України, держава забезпечує соціальний захист громадян України, які перебувають на службі у Збройних Силах України та в інших військових формуваннях, а також членів їхніх сімей. Кожна сім’я військовослужбовців ЗСУ має право на свій правовий та соціальний захист.
Для забезпечення цього права, головний спеціаліст Драбівського бюро правової допомоги Сергій Михлик, разом із заступником військового комісара Драбівського районного військового комісаріату майором Ігорем  Леоненком, провели 13 серпня в приміщенні Драбівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості зустріч із сім’ями військовослужбовців, які перебувають на  військовій службі за контрактом у Збройних силах України.
Присутнім було надано інформацію щодо положень  Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, який визначає, зокрема, такі права, пільги та соціальні гарантії:

  • порядок відшкодування витрат, пов’язаних з перевезенням військовослужбовців та членів їх сімей, їх особистого майна залізничним, повітряним, водним і автомобільним (за винятком таксі) транспортом, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 155;
  • порядок забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей жилими приміщеннями, а також розмір і порядок виплати військовослужбовцям грошової компенсації за піднайом (найом) ними жилих приміщень;

Працівник бюро проінформував також  учасників зустрічі про Всеукраїнські правопросвітницькі проекти Міністерства юстиції України й системи БПД «Я МАЮ ПРАВО!», «Відповідальне батьківство» та «Чесна платіжка» та надав інформаційно-роз’яснювальні матеріали.
Після завершення зустрічі, головний спеціаліст Драбівського бюро правової допомоги Сергій Михлик забезпечив роботу дистанційного пункту доступу до БПД у приміщенні Драбівської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості та надав особисті консультації громадянам з питань  отримання пільг.