назад
02.10.15

Скасування судового рішення на користь клієнта – справа адвоката з Хмельницького

NikolajchukЗавдяки наполегливим та професійним діям адвокат, який захищав свою клієнтку за дорученням Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області, досяг скасування попереднього вироку суду та закриття справи щодо обвинувачуваної.

05 листопада 2013 року клієнтці адвоката Володимира Ніколайчука повідомлено про підозру за ст.307 ч.2 (карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна), ч.1 ст.321 КК України (карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років). Їй у вину ставився неодноразовий збут у період з 8.02.2013 по 5.11.13 року наркотичних засобів у м. Хмельницький.

З моменту вступу у справу адвокат Ніколайчук досконально вивчив докази, якими обґрунтовувалась підозра, розробив і впровадив тактику захисту клієнта. Упродовж 2 років, незважаючи на перебування клієнтки під вартою, захисник наполегливо доводив провокативність оперативних дій працівників міліції.

Суд першої інстанції частково погодився із позицією адвоката, змінив запобіжний захід на менш суворий, але виправдав клієнтку адвоката Ніколайчука лише за ч.1 ст.321 КК України. За вироком суду першої інстанції вона отримала 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Адвокат Ніколайчук підготував і подав апеляцію на вирок суду. За ухвалою Апеляційного суду Хмельницької області від 13 березня 2015 року апеляційна скарга захисника Ніколайчука задоволена в повному обсязі. Вирок відносно його клієнтки за ч.1, 2 ст.307 КК України скасовано, і справа закрита за відсутністю складу кримінального правопорушення.

Джерело – Інформаційний дайджест системи БПД №8

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter