назад

Співпраця з Управлінням патрульної поліції м. Полтави у напрямі захисту прав громадян

P2221213

Із березня 2016 року у місті Полтаві працює патрульна поліція. Упродовж цього часу Регіональний центр з надання БВПД у Полтавській області постійно співпрацює із вказаним підрозділом правоохоронців. Задля ефективної координації дій у дотриманні права на захист затриманих осіб представники Регіонального центру неодноразово проводили робочі зустрічі як з керівництвом Управління патрульної поліції у місті Полтаві, так і з його особовим складом.  

 

На виконання попередніх домовленостей, 22 лютого 2017 року начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД Людмила Армеєва у черговий раз відвідала Управління патрульної поліції у місті Полтаві.

            Відповідно до Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, затвердженого постановою Кабінету Міністрів Українивід 28 грудня 2011 року № 1363 (зі змінами), відповідні органи (посадові особи) встановлено механізм співпраці між суб’єктами інформування та РЦ з надання БВПД. Так, уповноважені здійснювати адміністративне затримання, органи досудового розслідування, слідчі, прокурори, службові особи, відповідальні за перебування затриманих, інші уповноважені службовими особами, а також особи, затримані за підозрою у вчиненні злочину, затримані на підставі ухвали слідчого судді, суду про дозвіл на затримання з метою приводу, особи, до яких застосовано адміністративне затримання, адміністративний арешт або обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, близькі родичі та члени їх сімей, перелік яких визначено Кримінальним процесуальним кодексом України, негайно після фактичного затримання особи повідомляють відповідному регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги інформацію про затриманих осіб.

Під час зустрічі із патрульними поліцейськими 3-ї роти Людмила Армеєва розповіла про аспекти діяльності системи надання безоплатної вторинної правової допомоги, окреслила коло осіб, які мають право на її отримання, а також зазначила контактні дані Регіонального центру.P2221209

«Дані зустрічі є ефективною формою співпраці, обміну досвідом між правоохоронцями та системою БВПД області, дозволяють зменшити кількість порушень термінів повідомлення про адміністративне затримання, сприяють дотриманню прав людини та громадянина» – зазначила Людмила Армеєва під час зустрічі з поліцейськими.

Жвава дискусія з питань оперативності повідомлень Регіонального центру про факти затримання осіб, співпраці з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу таким особам, та розповсюдження інформаційних матеріалів завершили зустріч.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працюєза адресою:м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.