назад

Справа, яка розглядалась протягом трьох років, успішно завершилась завдяки сумлінній роботі юриста Лубенського місцевого центру

47394688 1946829095353906ы 2837620996238737408 n

До Лубенського місцевого центру з надання БВПД звернулася гр. П. з питанням надання безоплатної правової допомоги. Суть справи полягала в тому, що громадянка П. не має жодного документа, що підтвердив би її особу. З її слів вона народилася 1980 року  м. Єнакієве, Донецької області.

Для позитивного вирішення питання клієнтки, фахівець Лубенського місцевого центру Сергій Супрун,  в активній співпраці з представниками Лубенського міського відділу ДМСУ у Полтавській області допоміг у написанні заяв, збору доказів для звернення особи   до суду за встановленням факту проживання заявниці на території України станом на момент проголошення Незалежності України.

Рішенням Лубенського міськрайонного суду Полтавської області по справі було встановлено факт постійного проживання в Україні на 24 серпня або 13 листопада 1991 року гр. П. 10.09.1980 року народження, уродженки м. Єнакієве, Донецької області.Конец формы

Отримавши рішення суду, гр. П. звернулась до Лубенського міського відділу ДМСУ у Полтавській області, де отримала довідку про громадянство України та паспорт громадянина України.

В квітні 2018 року гр. П. знову змушена була звернутись до Лубенського місцевого центру за безоплатною вторинною правовою допомогою. Як з’ясувалось в процесі зустрічі гр. П. має сина Дмитра 14 років, який теж не мав жодних документів про народження, оскільки мати на той час їх теж не мала. Зі слів гр. П. з 2000 року по 2004 рік вона проживала зі своїм співмешканцем не перебуваючи у шлюбі з громадянином Ч. в м. Вінниця, де народила сина Дмитра. Оскільки в лікарні нею не було надано особисті документи і гр. П. вважала себе заміжньою за співмешканцем, тому довідку   в лікарні надали з її слів, де вказали прізвище матері та   сина співмешканця.

З настанням 14 річного віку в підлітка без свідоцтва про народження виникли проблеми як з оформленням документів про освіту так і в отриманні IDкартки.

У вирішенні питання Лубенський місцевий центр з надання БВПД уповноважив начальника відділу представництва Сергія Супруна представляти інтереси громадянки П. у суді.

Фахівець центру зібрав усі необхідні докази заявниці П., та направив заяву до Лубенського міськрайонного суду в Полтавській області про народження певної особи в певному місці.

До розгляду справи          в якості заінтересованих осіб було залучені  Михнівська сільська рада Лубенського району Полтавської області, Лубенський районний відділ ДРАЦС ГТУЮ у Полтавській області, сектор сім’ї, дітей та молоді виконавчого комітету Засульської сільської ради Лубенського району Полтавської області.

Рішенням Лубенського міськрайонного суду Полтавської області в справі було задоволено подану заяву в повному обсязі та встановлено той факт, що гр. П.   11 квітня 2003 року народила у місті Вінниця Вінницької області дитину чоловічої статіП. Дмитра.

З набранням рішення законної сили, завдяки тісній співпраці працівника центру Сергія Супруна з Лубенським міськрайонним ДРАЦС ГТУЮ у Полтавській області Дмитро отримав довгоочікуване свідоцтво про народження, після чого звернувся до ЦНАП в Лубенському районі та отримав документи громадянина України. Начало формы

Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: 37500, м. Лубни, вул. Монастирська, 17 (в дворі суду), тел.: (05361)77-479; (05361)77-492. Електронна адреса: lubny.poltava@legalaid.pl.ua