назад

Стандарти якості як запорука ефективної правничої допомоги

гол

Саме під такою назвою сьогодні у Регіональному центрі з надання БВПД відбувся круглий стіл за участю фахівців системи безоплатної правової допомоги Рівненщини та членів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Рівненської області.

Участь у круглому столі від системи БПД взяли директор Регіонального центру Василь Овдіюк та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Світлана Бідюк.

Основне питання, що обговорювалося в рамках круглого столу, стосувалося дотримання стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі, а також нещодавно затверджених стандартів якості надання БВПД у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі.

1

Василь Овдіюк, зокрема, зазначив, що цими стандартами мають керуватися адвокати при наданні безоплатної вторинної правової допомоги суб’єктам права на таку допомогу. До того ж впровадження та дотримання цих стандартів, за словами очільника Регіонального центру, дозволить покращити якість надання безоплатної правової допомоги.

Важливо, що дотримання стандартів якості стане для адвокатів захистом від необґрунтованих претензій та скарг.

Окрім того, під час проведення круглого столу заодно відзначив співпрацю системи БПД Рівненщини та КДКА, вручивши подяку голові кваліфікаційної палати КДКА Сергію Шилану.

2

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).