назад

Студенти дізналися, як уникати юридичних проблем при працевлаштуванні

Круглий стіл «Легальна зайнятість» відбувся 4 березня на базі Новоушицької районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості. Про те, які права має кожен працівник, студентам Новоушицького коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету розповіла Анастасія Неборецька, начальниця Новоушицького бюро правової допомоги.

Під час заходу студенти 4-го курсу Новоушицького коледжу ПДАТУ дізналися про порядок укладення та розірвання трудового договору, право на основну та додаткову відпустки, підстави розірвання трудового договору, порядок звільнення та проведення розрахунків з працівниками.

Принагідно фахівчиня бюро роз’яснила основні напрями реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, ознайомила молодь із нормами українського законодавства, спрямованими на захист прав та інтересів осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Насамкінець присутні дізналися, як працює система безоплатної правової допомоги, зокрема Анастасія Неборецька ознайомила студентів із завданнями та функціями центрів і бюро правової допомоги.