назад

Сумським місцевим центром проводяться дієві заходи щодо залучення адвокатів

150914 01На базі Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, на виконання Плану заходів, спрямованих на активізацію участі адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, проведено заходи з метою доведення до відома адвокатів міста Суми та Сумського району, міста Білопілля та смт. Краснопілля про проведення чергового 8 конкурсу адвокатів.

Іриною Карел, начальником відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами та Олегом Мигалем, заступником цього відділу проведено організаційні зустрічі з адвокатами, під час яких роз’яснено пункт 1.1 статті 27 Розділу IV Закону України «Про безоплатну правову допомогу», про конкурси з відбору адвокатів для роботи в системі безоплатної вторинної правової допомоги. Адвокатів, що виявили зацікавленість, запрошено на робочу зустріч 22 вересня 2015 року.

150914 02Так, як повідомлялося раніше  місцевим центром, відповідно до Порядку і умов проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, затвердженихпостановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2011 № 1362, претенденти, які виявили намір взяти участь у конкурсі, повинні:

          знати нормативно-правові акти у сфері захисту прав людини;

          знати норми процесуального та матеріального права;

          знати та дотримуватися Правил адвокатської етики;

          знати законодавство у сфері безоплатної правової допомоги;

          вміти складати процесуальні заяви, скарги та інші документи правового характеру;

          вміти користуватися комп’ютером;

          знати стандарти якості надання безоплатної правової допомоги;

          володіти державною мовою (володіння англійською мовою та/або мовами національних меншин, які на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці становлять значну частину населення, є перевагою);

          мати право на зайняття адвокатською діяльністю.

Для участі у конкурсі необхідно особисто подати за встановленою Міністерством юстиції формою заяву разом з такими документами: копії паспорта, реєстраційного номера облікової картки платника податків, свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, трудової книжки, документів про освіту, витяг з Єдиного реєстру адвокатів України, виданий не пізніше 10 днів до подання документів; біографічну довідку та анкету за встановленою Мін’юстом формою, мотиваційний лист (до 500 слів) у довільній формі за підписом претендента.

Документи подаються претендентами до Головного територіального управлінню юстиції у Сумській області (м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 28), а також районних, районних у містах, міських (міст обласного значення), міськрайонних управлінь юстиції до 30 вересня 2015 року.

Адвокатам презентовано Пам’ятку та Буклет учаснику 8 конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги для практичного використання.