назад

Сусідські війни: адвокат системи БПД Житомирщини допоміг захистити права потерпілої

LogoПісля сварки з сусідом Світлана Луніна (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань, – прим. автора) потрапила у лікарню. Згодом вона звернулась до Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Доручення для надання БВПД було видано адвокату Ользі Нагорнюк.

У ході надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлані Луніній було підготовлено цивільний позов про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, що завдана їй злочином та здійснено представництво інтересів потерпілої у суді.

На обґрунтування позову адвокат Ольга Нагорнюк вказала, що 05.10.2017 року Семен Данчук (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань, – прим. автора) під час сварки із Світланою Луніною, на ґрунті особистих неприязних відносин, вирішив заподіяти останній тілесні ушкодження. Чоловік наніс Ользі удари по обличчю руками та крутив пальці лівої руки. У результаті протиправних дій Семен Данчук зламав Світлані Луніній палець на лівій руці. У позовній заяві просять стягнути з Семена Данчука в рахунок відшкодування матеріальної шкоди кошти в сумі 359,44грн., та моральну шкоду в сумі 5000грн., судові витрати в сумі 704,80грн.

Представник потерпілої адвокат Ольга Нагорнюк та потерпіла Світлана Луніна позовні вимоги підтримали у повному обсязі.

У судовому засіданні обвинувачений вину та позов не визнав. Також заперечував, що має відношення до тілесних ушкоджень заподіяних Світлані Луніній.

Однак судом була встановленавина обвинуваченого та визнано Семена Данчука винним у вчинені кримінального правопорушення передбаченого ч1 ст.122 ККУ.

Завдяки якісному наданню безоплатної вторинної правової допомоги адвокатом Ольгою Нагорнюк, 09 січня 2019 року Новоград-Волинський міськрайонний суд задовольнив цивільний позов потерпілої повністю та стягнув із Семена Данчука в рахунок відшкодування матеріальної шкоди кошти в сумі 359,44грн., моральну шкоду в сумі 5000грн. та судові витрати в сумі 704,80грн.