назад
13.04.20

Система БПД Рівненщини долучилась до засідання Ради роботодавців Навчально-наукового інституту права

Рада роботодавців Навчально-наукового інституту права Національного універститету водного господарства та природокористування була створена задля підвищення фахового рівня майбутніх юристів, що опановують професію у стінах навчального закладу та сприяння подальшому працевлаштуванню випускників інституту. До складу ради увійшли представники керівництва Рівненської облдержадміністрації та обласної ради, практикуючі адвокати та юристи, очільники різних установ та організацій, серед яких і Регіональний центр з надання БВПД у Рівненській області.

Пандемія коронавірусу COVID-19 внесла суттєві корективи в усі сфери життєдіяльності. Не винятком стала і робота системи безоплатної правової допомоги Рівненщини. Проте, не зважаючи на це центри БПД продовжують працювати. Водночас роботу фахівців було максимально переорієнтовано на дистанційну форму.

Так, нещодавно директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк взяв участь в онлайн-нараді Ради роботодавців Навчально-наукового інституту права НУВГП. Очільник Регіонального центру у своєму виступі відмітив високий рівень підготовки фахівців у  Навчально-науковому  інституті права та нагалосив на попиті ринку праці у висококваліфікованих юристах.

«Підготовка спеціалістів галузі права є важливим завданням сьогодення. Адже реформи, що проходять в Україні створюють великий запит на фахових юристів.  Матеріальна база, кадровий потенціал та науковий досвід Навчально-наукового інституту права НУВГП дозволяє готувати якісних фахівців права», – сказав  Василь Овдіюк.

 

Метою формування Ради роботодавців є забезпечення високої якості професійної підготовки фахівців на основі комплексного співробітництва Навчально-наукового інституту права НУВГП із зацікавленими підприємствами, установами і організаціями – провідними роботодавцями, шляхом об’єднання інтелектуального потенціалу, матеріальних, фінансових і корпоративних ресурсів партнерів.

Одним із напрямків  роботи Ради роботодавців є залучення студентів до реальної виробничої і дослідницької діяльності підприємств, установ і організацій-партнерів Навчально-наукового інституту права.

«Нещодавно студенти Навчально-наукового інституту права завершили проходження практики на базах Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області та Рівненського місцевого центру з надання БВПД. Ми були приємно вражені високим рівнем знань та фахової підготовки студентів-юристів. Звісно, із свого боку ми зробили усе можливе аби майбутні правники змогли на практиці застосувати здобуті знання», – зауважив Василь Овдіюк.

Разом з тим, попри поширення вірусу COVID-19 та вжитих карантинних заходів наукова і освітня діяльність продовжується, проте вже у дистанційній формі. Відтак, під час онлайн-наради члени Ради роботодавців також обговорили можливість проведення проведення спільних заходів у режимі відео-конференцій для викладацького складу та студентства Навчально-наукового інституту права Національного універститету водного господарства та природокористування.