назад

Система БПД та ГТУЮ Рівненщини: робота на спільний результат

gol

Сьогодні, 14 червня, працівники центрів з надання БВПД Рівненщини та бюро правової допомоги на чолі з в.о. директора Регіонального центру Сергієм Іллюком провели робочу зустріч з начальником Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Іванною Смачило.

Основне питання, яке обговорювалося під час зустрічі, – подальша співпраця для захисту та реалізації прав жителів Рівненщини. 

Зокрема, така співпраця полягає у впровадженні всеукраїнського просвітницького проекту під назвою «Я маю право», оголошеного Міністерством юстиції України. Основна мета такого проекту – інформування українців про їхні права, адже зазвичай проблема полягає в елементарному незнанні. До участі в його реалізації будуть залучені, зокрема, центри з надання БВПД та ГТУЮ.

1

За словами міністра юстиції Павла Петренка, цей проект передбачає не тільки освітню мету, а й каральний механізм щодо недобросовісних чиновників, які порушують права громадян. Проект «Я маю право» починається з трьох великих блоків: права громадян у сфері правосуддя, захист права власності, формування вміння протистояти корупції, зокрема у вишах.

2

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).