назад
05.11.15

Томашпільський місцевий центр з надання БВПД отримав додаткове фінансування на 2015 рік за рахунок сільських бюджетів

tomashpilЩе дві територіальні громади долучилися до ініціативи фінансової підтримки центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги за рахунок коштів місцевих бюджетів. Додаткове фінансування з місцевого бюджету Великорусавської та Яланецької сільських рад отримав Томашпільський місцевий центр з надання БВПД, що на Вінничині.

Так, рішенням 65-ої сесії 6-го скликання Великорусавської сільської ради Вінницької області від 13.10.2015 з метою забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги мешканців територіальної громади відповідно до «Програми економічного та соціального розвитку територіально громади села Велика Русава на 2015 рік», виділено 3 500 грн. до кінця року.

Таке ж рішення прийнято на 62-ій сесії 6-го скликання Яланецької сільської ради Вінницької області від 13.10.2015 – для Томашпільського місцевого центру з надання БВПД також виділено 3 500 грн.

Обидва рішення цих органів місцевого самоврядування Вінниччини прийняті як відповідь на ініціативу Томашпільського місцевого центру з надання БВПД щодо виділення додаткового фінансування на забезпечення громадян безоплатною правовою допомогою.

Кошти, виділені у вигляді субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів, підуть на створення в Томашпільському місцевому центрі належних умов для обслуговування мешканців населених пунктів, що входять до його юрисдикції, зокрема, туди входять й громади сіл Велика Русава та Яланець. Субвенція дозволяє частково компенсувати дефіцит фінансування з державного бюджету на забезпечення діяльності місцевого центру. Наприклад, придбання предметів, матеріалів, обладнання та оплату послуг, проведення заходів з інформування населення про їх право на безоплатну правову допомогу та інших заходів в рамках діяльності центру.

Рішення Великорусавської та Яланецької сільських рад – черговий приклад ефективної співпраці між органами місцевого самоврядування та центрами з надання безоплатної правової допомоги, та є свідченням розуміння на місцевому рівні важливості надання безоплатної правової допомоги найбільш вразливим та соціально незахищеним членам територіальної громади.

Нагадаємо, нещодавно Козятинський місцевий центр з надання БВПД першим в Україні отримав додаткове фінансування із місцевого бюджету. Так, рішенням 50-ої сесії 6 скликання Козятинської міської ради затверджено «Програму безоплатної правової допомоги населенню м. Козятина на 2015-2017 роки», у рамках якої виділено 20,0 тис. грн. на її фінансування у поточному році.

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter