назад

Традиційний правопросвітницький флешмоб проведено у Бурині

KoM 2017 31 07 Buryn flashmob1Уже стало доброю традицією кожного тижня на території м. Буринь проводити інформаційні флешмоби для жителів міста та району. Працівники та волонтери  Буринського бюро правової допомоги інформують про безоплатну правову допомогу та можливості  її отримання, а також про роботу бюро та Конотопського місцевого центру в цілому. 28 липня головний спеціаліст Марія Бондаренко провела черговий правопросвітницький флешмоб.

У ході цього заходу вона інформувала різні категорії  громадян про безоплатну первинну та вторинну правову допомогу; про те, хто має право її отримати, а також щодо внесених змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Насамперед – це внутрішньо переміщені особи та особи, які претендують на отримання такого статусу, а також особи, які претендують на отримання статусу ветерана війни, у тому числі учасника бойових дій та їм надається вторинна правова допомога з будь-яких питань.

KoM 2017 31 07 Buryn flashmob2

Мешканцям та гостям міста було повідомлено щодо підвищення порогу малозабезпеченості для отримання доступу до безоплатної вторинної правової допомоги.

KoM 2017 31 07 Buryn flashmob

Марія Бондаренко також інформувала про роботу контакт-центру в Сумах, основним завданням якого є надання правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань усім, хто звертається на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103. Наразі роботу контакт-центру забезпечують 6 фахових юристів, які надають правові консультації з питань земельного, трудового, сімейного, кримінального, цивільного, адміністративного права з використанням різних інструментів. Всім бажаючим були надані інформаційні брошури із зазначенням часу роботи бюро, адресами та контактними номерами телефону бюро та Конотопського місцевого центру.

Довідково:

Для отримання безоплатної правової допомоги звертатися до Буринського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою:

м. Буринь, площа Першотравнева, 20

тел. (099) 504-73-25, (05454) 2-10-70

e-mail: burynske@legalaid.sm.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України 0 800 213 103.