назад
27.04.17

Тренінг для адвокатів системи БВПД на тему: «Особливості участі захисника при проведенні окремої процесуальної дії»

x27 квітня 2017 року у конференц-залі Регіонального центру відбувся тренінг для адвокатів системи БВПД на тему: «Особливості участі захисника при проведенні окремої процесуальної дії».

Тема є досить важливою та актуальною, оскільки суди та правоохоронні органи нерідко зловживають своїми повноваженнями залучити захисника для участі в окремій процесуальній дії, порушуючи при цьому права підозрюваного або обвинуваченого. Аби заподіяти у подальшому такій практиці і було підготовлено та організовано цей тренінг.

1

У процесі підготовки до тренінгу директор Марина Єлисєєва провела аналіз випадків зловживань з боку правоохоронних органів, судів та слідчих суддів, а також узагальнила практику протидії ним з боку Центру та адвокатів. У свою чергу менеджер з якості Максим Магда провів моніторинг адвокатських звітів по окремим процесуальним діям за 2016 рік, на підставі якого була розроблена статистична інформація та виділені ризики порушень з боку захисників.

2

Під час проведення заходу презентовані результати вказаної роботи. Особлива увага приділялась обговоренню конкретних прикладів, до якого долучались адвокати, ділячись власним досвідом та висловлюючи конструктивні ідеї. За результатами заходу вони висловили готовність у разі їхнього залучення для проведення окремої процесуальної дії ще більш активно протидіяти зловживанням та порушенням. 

P4270093 P4270107

Під кінець тренінгу також виступила начальник відділу організації надання БВПД Олена Іпатенко з організаційними питаннями, пов’язаними з виїздами чергових адвокатів на затримання.

P4270216

Захід проходив у теплій і дружній атмосфері, а його учасники були нагороджені подарунками – навчальною літературою та методичними матеріалами.

P4270114

x