назад

Тренінг для сільських голів провели у Старокостянтинові

GEo5ar1uQuM     Головам сільських рад Старокостянтинівського району розповідали, як полегшити доступ до безоплатної правової допомоги у територіальних громадах.

     23 червня в. о. начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Вовнянко в приміщенні Старокостянтинівської районної ради провела тренінг для голів сільських рад Старокостянтинівського району на тему “Покращення доступу до БПД у територіальних громадах”.

     Представниця місцевого центру роз’яснила сільським головам основні положення Закону України “Про безоплатну правову допомогу” тарозповіла про порядок надання первинної правової допомоги. А відтак пояснила відмінності між первинною та вторинною правовою допомогою.

     “У разі звернення до посадових осіб органів місцевого самоврядування соціально незахищених категорій громадян, які потребують вторинної правової допомоги, їх необхідно скеровувати до Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги”, — наголосила Ірина Вовнянко.

     Задля ознайомлення громадян з діяльністю місцевого центру в. о. начальника відділурекомендувала обладнати приміщення, що належать територіальним громадам, інформаційними стендами про безоплатну правову допомогу.

{gallery}img/novyny/2016/06_Cherven/29_02{/gallery}