назад

Тренінг на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх» пройшов за участю учнів Гімназії №1 м. Одеси

gimnaziya small25 листопада 2014 року у приміщенні Гімназії №1 пройшов ігровий тренінг за участю учнів 7-В класу на тему «Кримінальна відповідальність неповнолітніх задля запобігання вчинення злочинів у підлітковому віці». Тренером-модератором виступив адвокат Одеського обласного центру з надання БВПД – Кобзар Петро Юрійович

Під час тренінгу учні дізналися про кримінальну відповідальність за такі злочини як крадіжка (ст. 185 ККУ), грабіж та розбійний напад (ст.ст. 186, 187 ККУ), незаконне виготовлення, обіг та збут наркотичних та психотропних засобів (ст..ст. 307, 309 ККУ). Також впродовж тренінгу учні мали можливість виконати роль захисника, адвоката, прокурора та слідчого. 

Діти прийшли до спільної думки: кожен громадянин зобов’язаний нести відповідальність за протиправні дії, кожна людина має відповідати за свої вчинки. І чим раніше прийде розуміння й усвідомлення правових норм, тим менше ймовірність потрапити в неприємну, а часом небезпечну ситуацію. Правове просвітництво учнів дозволяє утримувати дітей від вчинення протиправних дій.

gimnaziya big1

gimnaziya big2

gimnaziya big3