назад

Тренінг «Розвиток навичок та вмінь журналістів місцевих ЗМІ щодо проблем переселенців»

151202 41Нещодавно директор місцевого центру Валентина Трошечко разом із начальником відділу попередньої роботи з клієнтами Олександром Пономаренко взяли активну участь у тренінгу, де були представлені спікерами заходу.

Ініціаторами даного заходу виступили Олександр Назаренко, керівник проекту, голова ГО «Асоціація регіональних ЗМІ Сумщини» та Наталія Калініченко – керівник проекту та голова ГО «Асоціація регіональних ЗМІ».

Віра Лаврик, заступник голови Сумської обласної ради, відкрила захід вітальним словом до учасників тренінгу.

Програма тренінгу складалася із :

– презентації результатів аналітичного дослідження щодо становища внутрішньо переміщених осіб у Сумській області;

– презентації результатів соціологічних опитувань щодо становища внутрішньо переміщених осіб у Сумській області (опитування громадян, опитування переселенців);

– презентації та обговорення результатів моніторингу ЗМІ щодо висвітлення становища внутрішньо переміщених осіб у Сумській області;

– практичних занять з медіа-юристом, представниками органів влади;

– майстер класу з підготовок матеріалів соціальної направленості.

Протягом 20-21 жовтня було проведено опитування щодо ставлення державних органів та засобів масової інформації області до переселенців з Донбасу та Криму. Тож до програми кожного з учасників були вкладені інформаційні листівки з діаграмами та відсотковими співвідношеннями: про результати проведеного  опитування .

Валентина Трошечко виступила із доповіддю про «Юридичні аспекти надання безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам у Сумській області.» Олександром Пономаренко було роз’яснено про роботу та діяльність Місцевого Центру, основні аспекти консультування клієнтів.

Тренінг проводився ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» у рамках проекту «Висвітлення у ЗМІ проблем внутрішньо переміщених осіб:працевлаштування,житло,соціальне забезпечення». Проект реалізувався за фінансової підтримки NED.

151202 42