назад

Тренінг з розвитку комунікативних і лідерських якостей для представників системи безоплатної вторинної правової допомоги

Тренером заходу  виступив досвідчений національний експерт з підтримки громадських ініціатив, розвитку та лідерства, директор Центру АХАЛАР – Юрій Трофименко.

В рамках програми учасники тренінгу працювали в таких напрямах – посилення спроможності працівників системи БВПД у вирішенні актуальних проблем, захист прав вразливих груп населення  та жертв війни через розвиток навичок лідерства. Обговорили, за  якими конкретним ознаками можна ідентифікувати лідера:

  • вміє правильно впливати на співучасників групи;
  • володіє авторитетом і повагою серед інших;
  • володіє еталонними особистісними якостями.

Юрій Трофименко зауважив, як розвинути навички лідерства : «Спілкуйтеся більше, слухайте уважніше і активно будуйте мережу контактів. Вчіться розуміти інтереси інших людей, думати про них і намагайтеся в спірних ситуаціях знаходити взаємовигідні рішення. Ставте собі цілі і розставляйте пріоритети».

Також, співробітники БВПД виконали вправи зі самодіагностики лідерства, пройшли тест на наявність лідерських навичок, брали участь в обговореннях, дискусіях, виконували завданя в міні- групах. Протягом тренінгу учасники отримали можливість виявити в собі лідерські якості, навчитися відстоювати свою позицію, опанувати мистецтво працювати самостійно та в команді, виявити в собі організаторські здібності, навчитися оцінювати та використовувати власний потенціал і потенціал команди.

По завершенню заходу  учасники тренінгу дійшли висновку, що бути лідером – означає навчитися бути ним, адже лідерами не народжуються, а стають в процесі своєї діяльності.