назад

ТРК «Акцент» побувала у Шосткинському місцевому центрі

Шосткинський місцевий центр, наразі, проводить широку інформаційну кампанію та інформує населення Сумської області про відкриття центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

150717 01Тож, 16 липня у місцевому центрі побувала шосткинська телерадіокомпанія «Акцент». Директор центру Микола Гудіма розповів про роботу центру та відповів на запитання журналіста. Зокрема, він зауважив, що соціально незахищені та пільгові категорії громадян відтепер матимуть змогу отримувати безкоштовну допомогу адвоката. Керівник центру розповів, як на практиці виглядатиме робота фахівців місцевого центру:

– Безпосередньо, людина повинна звернутися зі своєю проблемою до нашого центру, де її зустрінуть спеціалісти попередньої роботи з клієнтами, які перш за все повинні зрозуміти суть питання. Виходячи з цього, вони зареєструють кожного клієнта, фіксують суть проблеми та зясують, чи дійсно потрібна вторинна правова допомога. Після цього спеціалісти перевірять належність особи до категорії соціально незахищених. Для цього необхідно надати відповідний документ. Якщо потрібен адвокат – залучатимуть захисника за рахунок держави, який буде вести адміністративну чи цивільну справу людини у суді. Якщо людина не є нашим клієнтом, з точки зору належності до категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, або її проблема виходить за межі такої допомоги, спеціалісти місцевого центру людину проконсультують з приводу, до кого необхідно звернутися за допомогою та направлять до організації, що зможе допомогти у даній ситуації. Відтепер, громадяни, які звертатимуться до центру, будуть зорієнтовані, куди йти та що робити, аби вирішити свої проблеми по суті у досудовий спосіб. Для цього у нас є відділ взаємодії з суб’єктами з надання первинної допомоги, завдання якого – налагодити тісну співпрацю з громадськими та волонтерськими організаціями, юридичними фірмами тощо, які надають первинну правову допомогу на відповідній території.

Микола Васильович розповів, що на 16 липня до центру вже звернулася 21 особа, яким надано консультації та роз’яснення з різних питань: соціальним, земельним, пенсійним та іншим. З них, двом громадянам вже надана допомога адвоката.

150717 02

У центрі працює чотири відділи, тож журналісти поспілкувались з усіма співробітниками, зокрема, з начальником відділу попередньої роботи з клієнтами Мірошниченко Катериною, головним спеціалістом відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Єлькіним Павлом та головним спеціалістом відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Правосуд Ольгою.

150717 03

Наприкінці розмови директор центру зазначив, що безоплатна правова допомога надаватиметься не тільки шосткинцям, а й жителям Путивльського, Глухівського, Кролевецького, Ямпільського та Середино-Будського районів Сумської області та підкреслив: «У нас не має таких слів «не знаємо», «не можемо» – ми всім допоможемо».

150717 04