назад
24.02.12

Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області запрацюють у жовтні цього року

Герб м. ХмельницькогоОбласний Центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Хмельницькому, а також міськрайонні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги у містах Кам’янці-Подільському та Шепетівці розпочнуть надання безоплатної вторинної правової допомоги не з 1 січня 2013 року, як це передбачено Законом України «Про безоплатну правову допомогу», а раніше – починаючи з жовтня цього року.

Домовленість щодо фінансування діяльності цих центрів протягом жовтня – грудня цього року була досягнута з Міжнародним фондом «Відродження» у ході робочої поїздки до Хмельницької області директора Центру правової реформи і законопроектних робіт при Міністерстві юстиції України Андрія Вишневського та директора програми «Верховенство права» Міжнародного фонду «Відродження» Романа Романова, яка відбулася 22-23 лютого поточного року.

Під час поїздки Андрій Вишневський та Роман Романов також зустрілися з начальником Головного управління юстиції у Хмельницькій області Нелею Продан та начальниками Кам’янець-Подільського і Шепетівського міськрайонних управлінь юстиції Станіславом Нолем та Володимиром Бузилем.

Результатом цих зустрічей стало проведення співбесід з претендентами на посади керівників центрів у цих містах, а також здійснення огляду варіантів приміщень та прийняття рішень щодо розміщення центрів. Планується, що відповідні договори оренди приміщень будуть укладені до кінця першої декади березня цього року.