назад

Тиждень правових знань у Бердичівському та Житомирському районах

28.04.2017 - pravo B 4З 18 по 21 квітня у Житомирській області проходив тиждень правових знань «Закон у моєму житті». Фахівці Бердичівського та Житомирського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро проводили правопросвітницькі заходи для дітей з інвалідністю та дітей-сиріт, відкриті уроки та «Дні відкритих дверей» для учнів шкіл.

18 квітня начальник Любарського бюро правової допомоги Олена Зубко спільно з провідним фахівцем соціальної роботи Любарського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, волонтером громадської організації «АСЕТ», інспектором Любарського районного сектору з питань пробації провели лекцію для учнів Новочорторийської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на тему: «Чи знаю я свої права». Особливу увагу приділили характеристиці прав, які містить конвенція ООН про права дитини: на життя; на ім’я; на набуття громадянства; на піклування батьків тощо.

19 квітня провели заняття з учнями 2-4-х класів Любарської гімназії № 1 на тему: «Права та обов’язки дітей». Під час заняття з дітьми провели анкетування на правову тематику: «Чи знаю я свої права». Окрім цього учні дізналися про систему БПД, в тому числі й про функції Любарського бюро правової допомоги та можливість звернутись за допомогою у випадку порушення прав.

20 квітня провели лекцію для вихованців Любарської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат на тему: «Конституційні права та свободи людини». Також дискутували про те, чи знадобляться дітям знання про права та обов’язки в подальшому житті.

Спільно з завідувачем сектору опіки та піклування служби в справах дітей Любарської районної державної адміністрації 24 квітня в Стрижівській ЗОШ І-III ступенів провели вікторину для учнів 7-го класу на тему: «Закон у моєму житті». Під час заходу увагу приділили передумовам, причинам та особливостям проявів девіантної поведінки серед підлітків, видам правопорушень, за які наступає кримінальна відповідальність. «Основна наша мета – навчити дітей не тільки користуватися правами, але й дотримуватися правової поведінки у відносинах із іншими людьми, установами й так далі. І якщо дотримання поведінкових норм буде здійснюватися на початкових етапах, то менше буде допускатися правопорушень», – запевнила начальник Любарського бюро Олена Зубко.

28.04.2017 - pravo B 3

21 квітня фахівці Чуднівського бюро правової допомоги провели лекцію для учнів 10-х класів Чуднівської гімназії на тему: «Я і мої права». 25 квітня – провели лекцію для дітей в Чуднівській дитячій юнацькій спортивній школі на тему: «Перевищення меж необхідної оборони». Також розповіли про діяльність Чуднівського бюро правової допомоги, його місце розташування та графік роботи, а також можливість звернутись за допомогою до бюро у випадку потерпання від насильства в сім’ї чи школі.

Фахівці Попільнянського бюро правової допомоги завітали до Корнинської школи, де провели правопросвітницький захід на тему: «Знай свої права, вмій себе захистити» для дітей 4-9-х класів. Під час лекцій висвітлювались основні права дитини, їх порушення та яким чином повинні захищатись права дитини сьогодні.

28.04.2017 - pravo B 5
28.04.2017 - pravo B 6

19 квітня фахівці Ружинського бюро правової допомоги провели інформаційно-просвітницьку лекцію на базі Ружинського центру зайнятості на тему: «Офіційне працевлаштування». Також під час лекції присутніх ознайомили з функціями та місцезнаходженням Ружинського бюро правової допомоги.

21 квітня у Городоцькій сільській раді фахівці Ружинського бюро провели лекцію для керівництва села щодо можливості звернутись за безоплатною правовою допомогою у випадку порушення прав до Ружинського бюро. Також спільно із Центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді провели лекцію для жителів села Городок щодо змін у законодавстві, що стосуються земельних, трудових, соціальних правовідносин.

26 квітня фахівці Бердичівського місцевого центру провели лекцію-бесіду з вихованцями Бердичівської школи-інтернат на тему: «Права в дитини в Україні». Під час лекцій дітям роз’яснювали їх права та обов’язки, які юридичні професії існують, де здобути юридичну освіту та чим займаються слідчі, прокурори, адвокати та нотаріуси.

Фахівці Андрушівського бюро правової допомоги провели правороз’яснювальну лекцію для учнів Андрушівської школи № 1 на тему: «Незнання законів не звільняє від відповідальності. Кримінальна відповідальність неповнолітніх». А 21 квітня провели правовий лекторій в Андрушівські гімназії на тему: «Закон і право у моєму житті» та анкетування на тему: «Чи знаю я свої права» серед учнів 10-го класу.

25 квітня в Андрушівському професійному ліцеї спільно з центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели урок правових знань на тему: «Кіберзлочинність в Україні». У чому ж головні небезпеки Інтернету? Чим віртуальне інтернет-середовище відрізняється від реального? Від яких небезпек дорослі мають застерегти дитину, як допомогти і навчити себе убезпечувати? Відповіді на ці хвилюючі батьків питання розглядали під час лекції.

28.04.2017 - pravo B 1
28.04.2017 - pravo B 2

18 квітня начальник Брусилівського бюро правової допомоги Юрій Ободзінський провів відкритий урок в Осівецькій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів на тему: «Права та обов’язки дітей». 19 квітня у вигляді «круглого столу» у Брусилівській ЗОШ № 1 провели лекцію на тему: «Закон і Я» з метою ознайомити учнівську молодь зі своїми правами та обов’язками, а також популяризувати професію юриста.

28.04.2017 - pravo Zh 3
28.04.2017 - pravo Zh 4

19 квітня фахівці Житомирського місцевого центру провели лекції у Березівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернат І-ІІІ ступенів та Житомирському вищому професійному технологічному училищі. В ході проведення лекцій особливу увагу приділили захисту прав дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей з інвалідністю.

28.04.2017 - pravo Zh 1
28.04.2017 - pravo Zh 2

20 квітня начальник Брусилівського бюро правової допомоги спільно з головним спеціалістом служби у справах дітей Брусилівської районної державної адміністрації та спеціалістом служби у справах дітей та молоді Брусилівської селищної ради провели відкритий урок у Брусилівській гімназії ім. Г.О. Готовчиця на тему: «Права та обов’язки дітей. Доступ до безоплатної правової допомоги».

18-20 квітня фахівці Коростишівського бюро правової допомоги провели відкриті уроки в школах № 1, 5 та 9. Також провели тематичне анкетування на тему: «Чи знаю я свої права».

28.04.2017 - pravo Zh 5
28.04.2017 - pravo Zh 6

Фахівці Радомишльського бюро правової допомоги провели ряд відкритих уроків на тему: «Чи знаю я свої права. Права та обов’язки неповнолітніх», зокрема, 18 квітня у Радомишльській загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів; 19 квітня для учнів Ставецької загальноосвітньої школи; 21 квітня для учнів Радомишльського професійного ліцею; 20 квітня у Вишевицькій спеціальній ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів.

28.04.2017 - pravo Zh 8

Довідково:

Бердичівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Бердичів, вул. Чорновола, 9, тел.: (04143) 4-14-42.

Андрушівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Андрушівка, пл. Т. Г. Шевченка, 1, тел.:(04136) 2-10-77
Любарське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Любар, вул. Миру (Кірова), 20, тел.:(04147) 2-10-62
Попільнянське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Попільня, вул. Горького. 6А, тел.:(04137) 2-51-04
Романівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Романів, вул. Лялевича, 2, тел.:(04146) 2-29-13
Ружинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Ружин, вул. Бурди, 23, тел.:(04138) 3-11-70
Чуднівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, 132, тел.:(04139) 2-12-93

Житомирський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Гагаріна, 47, тел.: (0412) 43-15-89.

Брусилівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Брусилів, вул. Лермонтова, 3, тел.:(04162) 3-00-95
Коростишівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Коростишів, Соборна площа, 18, тел.:(04130) 5-06-26
Радомишльське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Радомишль, вул. 9 Січня, 2-а, тел.:(04132) 4-41-81
Черняхівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Черняхів, вул. Шевченка, 4, тел.:(04134) 4-82-38