назад
20.07.15

У Дніпропетровську домовились про спільну координацію зусиль задля забезпечення правовою допомогою військових та учасників АТО

IMG 132620 липня 2015 року у м. Дніпропетровськ в Головному територіальному управлінні юстиції Дніпропетровської області відбулося урочисте підписання Меморандуму про спільну діяльність щодо надання безоплатної правової допомоги між:

–    Головним територіальним управлінням юстиції у Дніпропетровській області,
–    Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області,
–    Всеукраїнським благодійним фондом «ГОРЄНІЄ» у Дніпропетровській області;
–    Всеукраїнською громадською організацією «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу»,
–    Дніпропетровською обласною клінічною лікарнею імені І.І. Мечнікова,
–    Дніпропетровським клінічним воєнним госпіталем,
–    Дніпропетровський обласний військовий комісаріат,
–    полком патрульної служби міліції особливого призначення Міністерства внутрішніх справ «Дніпро-1»;
–    добровольчим батальйоном патрульної служби міліції особливого призначення «Січеслав».
–    Громадським формування «Штаб національного захисту Дніпропетровської області».

Підписання зазначеного меморандуму має на меті:консолідувати зусилля сторін, спрямованих на реалізацію права зацікавлених осіб на безоплатну правову допомогу, зокрема – надання кваліфікованої юридичної допомоги бійцям АТО, які знаходяться на лікуванні в медичних закладах та проходять/проходили службу у військових частинах Дніпропетровської області або у зоні проведення АТО та тих, хто проходить службу у визначених Меморандумом батальйонах.

У рамках Меморандуму сторони домовились про створення мобільних груп, які надаватимуть кваліфіковану правову допомогу бійцям АТО, у складі:
–    Представника Всеукраїнського благодійного фонду «ГОРЄНІЄ» ;
–    Представника Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області та його територіальних органів;
–    Всеукраїнської громадської організацієї «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу» – адвоката;
–    Представника Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області.

Так, сторони домовились про регулярні (кілька разів у місяць) виїзди зазначених мобільних груп до військових частин, а також до медичних закладів.

IMG 1355

Також у рамках Меморандуму сторони домовились про організацію та проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості учасників АТО, які знаходяться на лікуванні в медичних закладах та проходять/проходили службу у військових частинах Дніпропетровської області, або у зоні проведення АТО. А також про спільну взаємодію з громадськими організаціями, органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, державними підприємствами, установами та організаціями з метою недопущення порушення прав і свобод людини, а також – про оперативне розміщення на власних ресурсах інформації, яка може становити суспільний інтерес, та її поширення серед цільових груп.

Директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський, який сьогодні перебуває із робочим відрядженням до Дніпропетровська, взяв участь у заході.

IMG 1324

Від сторін учасників Меморандум підписали Начальник Головного територіального управлінням юстиції у Дніпропетровській області Леонід Маньковський, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області Людмила Яцуба, Голова БО «Всеукраїнський благодійний фонд «ГОРЄНІЄ» Олена Гречко, Головний лікар обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечнікова Сергій Риженко, Начальник  Дніпропетровського клінічного воєнного госпіталю Андрій Рильський, командир полку патрульної служби міліції особливого призначення Міністерства внутрішніх справ «Дніпро-1» В’ячеслав Печененко, В.о. заступника військового комісара Дніпропетровського обласного військового комісаріату по роботі з особовим складом Андрій Соловейчик, В.о. командира добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Січеслав» Микола Вишневецький, Голова громадського формування «Штаб національного захисту Дніпропетровської області» Юрій Береза, Голова Дніпропетровського осередку Всеукраїнської громадської організації «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу» Тетяна Логойда.

IMG 1316

IMG 1362

IMG 1317

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter