назад
20.05.13

У Дніпропетровську завершився тренінг для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, на постійній основі за контрактом (оновлено)

20 травня 2013 року у приміщенні Дніпропетровського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України розпочався шестиденний тренінг для адвокатів, які здійснюють надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом, «Ефективний захист у кримінальному процесі» – другий з низки тренінгів, проведення яких заплановано протягом квітня-серпня 2013 року.

Тренінг спільно організовано Координаційним центром з надання правової допомоги та Американською асоціацією юристів Ініціатива з верховенства права в Україні (ABA ROLI) у межах проекту «Зміцнення інституту адвокатури в Україні, компонент з проведення тренінгів за нормами Кримінального процесуального кодексу для адвокатів, в тому числі для адвокатів, які надаватимуть безоплатну правову допомогу» за сприяння Дніпропетровського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

До тренінгу залучені адвокати Дніпропетровської області, з якими укладено контракти Дніпропетровським обласним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Організаційно тренінг складається з чотирьох блоків:

1. Практика Європейського суду щодо застосування засад кримінального провадження.

2. Сторона захисту як суб’єкт кримінального провадження. Новели доказового права.

3. Заходи забезпечення кримінального провадження. Оскарження рішень, дій чи бездіяльності слідчого, прокурора та слідчого судді.

4. Особливості проведення окремих слідчих (розшукових), негласних слідчих (розшукових) та судових дій.

Тренерами виступили викладачі юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка – адвокат, доктор юридичних наук Олександра Яновська та кандидат юридичних наук Олена Костюченко, а також начальник кафедри кримінального процесу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Володимир Сліпченко та адвокат, керуючий партнер ЮФ «Легарт» Євген Смирнов.

Від Координаційного центру участь у тренінгу взяв заступник директора Олександр Баранов, а також директор Дніпропетровського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Яцуба.

21 травня 2013 року, протягом другого дня тренінгу учасникам тренінгу було представлено ще одного тренера – Деніела Лінхардта, Федерального прокурора у відставці, менеджера програм Американської асоціації юристів.

Основною темою другого дня тренінгу став огляд навичок виступу в суді в рамках нового Кримінального процесуального кодексу та побудова захисту.

Завершився тренінг 25 травня 2013 року обговоренням результатів за участю заступника директора Координаційного центру Олександра Баранова та директора Дніпропетровського центру Людмили Яцуби. Всього учасникам тренінгу було вручено 80 сертифікатів.