назад
14.09.17

У Головному територіальному управлінні юстиції пройшов день відкритих дверей

213 вересня 2017 року у Головному територіальному управлінні юстиції пройшов захід «Відкриті двері юстиції» для студентів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Почесним гостем на ньому став заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Сергій Шкляр. На заході також була присутня директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Яцуба.

З вітальним словом до студентів та гостей звернулись Леонід Маньковський, начальник Головного територіального управління юстиції та його перша заступниця Ольга Захарова. Вона розповіла студентам про перспективи роботи в управлінні, ознайомивши їх з роботою профільних управлінь Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області. А також розказала майбутнім правникам про новий проект Мінюсту, який покликаний підвищити юридичну грамотність українців – «Я маю право».

Про переваги роботи у виконавчій службі розповів Сергій Шкляр, який принагідно запросив студентів  на стажування саме в органах Державної виконавчої служби України як при Міністерстві юстиції Україні, так і при територіальних управліннях юстиції. «Державна виконавча служба – це коридор можливостей для молодих фахівців-юристів, адже об`єднує у собі всі якості професій юридичного спрямування», – наголосив заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби.

Цікавою та корисною стала інформація щодо процедури стажування та проходження практики в управлінні юстиції, а також про нюанси роботи юриста, якою поділились зі студентами Олена Акименко,  начальник служби управління персоналом ГТУЮ та Андрій П’ятницький, начальник Управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Дніпропетровській області.

Присутня на заході Людмила Яцуба, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області, ознайомила студентів з роботою системи безоплатної правової допомоги та закликала у майбутньому долучатись до команди системи БПД, одним з пріоритетів якої є залучення молодих фахівців з новим мисленням та сучасним баченням. 

«Щорічно наші ВУЗи випускають близько 10 тисяч юристів яким треба дати шанс на першу роботу, на навчання, на отримання гідної заробітної плати і на реалізацію себе як правників. Ми намагаємося залучити до роботи у наших  бюро якомога більше нових людей, які мають юридичну освіту і зовсім інше, порівняно зі старими чиновниками, ставлення до життя і бачення майбутнього як свого, так і країни в цілому», – зазначила Людмила Яцуба.

Насамкінець зустрічі працівники управління, гості заходу та студенти зробили спільне фото, яке символічно поєднало досвідчених правників та майбутніх юристів, що прагнуть плідно та фахово працювати у правовому полі української держави.

{gallery}news/2017/09/5{/gallery}