назад

У Херсонській області відбувся спільний семінар суддів та адвокатів

IMG 20150430 121535 sm29 квітня в актовому залі Апеляційного суду Херсонської області відбувся спільний семінар «Проблеми взаємодії адвокатури з судовими органами».

У заході взяли участь більше 50 чоловік – переважно судді та адвокати Херсонщини. Організатором семінару був голова Апеляційного суду Коровайко О.І., активними учасниками – його заступник Червоненко В.Л., голова Ради адвокатів Мокіна І.В., директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Єлисєєва М.І.

Під час семінару обговорювались актуальні питання, які виникають у кримінальному процесі. Окрема увага приділялась проблемам забезпечення права на захист, практиці застосування рішень Європейського суду з прав людини у вітчизняному судочинстві, особливостям проведення засідань в режимі відеоконференції.

Не лишились осторонь і суто організаційні питання, зокрема щодо взаємодії судів з Регіональним центром з надання БВПД. Було висловлено ряд конструктивних пропозицій, які судді та адвокати пообіцяли врахувати у своїй роботі.

Завершуючи семінар, голова апеляційного суду Коровайко О.І. подякував учасникам та наголосив на необхідності проводити подібні заходи систематично.

Наступна зустріч у такому форматі планується вже наступного місяця.