назад

У Хмельницькому юристи системи БПД розглянули проблемні питання земельного законодавства

Семінар для працівників центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, які працюють на Хмельниччині, відбувся 3 березня на базі Хмельницького місцевого центру з надання БВПД. Юристи вчилися вирішувати проблеми, що виникають в ході реалізації права на землю, та ознайомлювалися із новелами цивільного процесуального законодавства.

Близько 7% питань, з якими мешканці Хмельниччини зверталися до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в минулому році, стосувалися земельного права. Наразі проблеми, що виникають в процесії реалізації громадянами свого права на землю, не втрачають актуальності, радше навпаки, в умовах земельної реформи стають більш гострими.

Задля надання якісної правової допомоги особам, які звертаються до центрів та бюро, підвищення кваліфікації працівників системи Регіональний центр з надання БВПД у Хмельницькій області спільно з Хмельницьким місцевим центром з надання БВПД організував навчання для юристів системи БПД в області.

Роз’яснення працівникам центрів та бюро надавали Іван Костяшкін, завідувач кафедри трудового, земельного та господарського права Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова, доктор юридичних наук, доцент, адвокат; Андрій Костенко, суддя, секретар судової палати з розгляду цивільних справ Хмельницького апеляційного суду; Олена Халавчук, начальниця юридичного управління Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області.

Під час семінару розглянули актуальні проблеми регулювання земельних відносин в умовах завершення земельної реформи в Україні, практичні аспекти регулювання земельних відносин, а також новели цивільного процесуального законодавства щодо здійснення представництва у цивільних справах.

Працівники центрів і бюро мали змогу не лише послухати доповіді авторитетних спікерів, але й отримати детальні відповіді на запитання, що виникають під час консультування клієнтів та захисту їхніх інтересів у суді.

Підбиваючи підсумки семінару, директорка регіонального центру Наталія Стьопіна наголосила на важливості таких заходів для підвищення кваліфікації фахівців центрів і бюро правової допомоги та загалом для поліпшення якості надання правової допомоги особом, відтак подякувала спікерам за компетентні та вичерпні роз’яснення зі злободенних питань.