назад
09.10.15

У ході судового розгляду вину жінки у вчиненні крадіжки не доведено

shutakУ справі про скоєння крадіжки підзахисну адвоката Юрія Шутака, який надав їй безоплатну вторинну правову допомогу, визнали невинуватою у вчиненні цього кримінального правопорушення.

04 червня 2015 року Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області було видано доручення № 008-0002034 адвокату Юрію Шутаку для надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному провадженні на стадії розгляду матеріалів кримінальної справи в суді першої інстанції.

Органами досудового слідства його підзахисна обвинувачувалась у тому, що 1 квітня нинішнього року знаходячись у торговому залі місцевого гіпермаркету таємно взяла з торгової полиці майно, що їй не належить. Дії обвинуваченої були кваліфіковані за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 КК України. А відтак, у разі доведення вини обвинуваченої, їй загрожувало ув’язнення строком до 3-х років.

Обвинувачена у судовому засіданні свою провину у вчиненні злочину не визнала.

Адвокатом Юрієм Шутаком було професійно збудовано правову позицію, доведено недопустимість і неналежність доказів, зібраних під час досудового слідства і досліджених під час судового розгляду, завдяки чому суд дійшов висновку, що участь його підзахисної у скоєнні інкримінованого їй правопорушення  не доведена.

Під час проведення досудового слідства слідчий суддя прислухався до доводів у запереченні захисника, адвоката Шутака, і відмовив слідчому у клопотанні про направлення підзахисної до медичного закладу на два місяці для проведення стаціонарної психіатричної експертизи у зв’язку із необґрунтованістю і незаконністю вимог.

02 жовтня 2015 року Жовтневий районний суд м. Запоріжжя у відповідності до ст. 62 Конституції України та ст. 17 КПК України ухвалив виправдувальний вирок у зв’язку із недоведеністю вини особи та користуючись тим, що всі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter