назад

У Коломийському політехнічному коледжі до Міжнародного дня студентів відбувся круглий стіл з молоддю про їх права та обов’язки

1У рамках міжнародного свята студентської молоді 13 листопада в Коломийському політехнічному коледжі відбувся правопросвітницький захід в «Школі правових знань» на тему «Чи знаєш ти свої права та обов’язки».

Щорічне міжнародне свято студентської активності 17 листопада святкує вся молодь. Адже, саме студентство в усі часи в усіх країнах було активною, подекуди рушійною силою, яка змінювала державний лад та відстоювала свої права.

2

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Коломийського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Смерек розповіла студентам з якого віку настає цивільна, адміністративна, кримінальна відповідальність, основні відомості про права та обов’язки дітей, відповідальність батьків за порушення неповнолітніх та їх обов’язки щодо належного виховання дітей.

3

Задля закріплення знань учнів вона провела правову вікторину в формі гри. Слухачі розділилися на дві команди, кожна з яких отримала завдання з морально-правовими ситуаціями, де потрібно із запропонованих висловів вибрати один правильний.

4

Діти із захопленням та цікавістю приймали участь в заході, де кожен учасник намагався принести додатковий бал задля перемоги своєї команди. Активні учасники гри та команда переможець були нагородженні значками «Право з тобою».

5

Викладач коледжу з правових дисциплін Марія Плиторак продемонструвала документальний фільм «Булінг. Що ти знаєш про булінг?», де учасники заходу поділилися своїми знаннями та розумінням цього явища.

На завершення заходу Вікторія Смерек ознайомила учнів із правопросвітницьким проектом «Я МАЮ ПРАВО» та роздала інформаційні матеріали.

6


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)