назад

У Ковелі безробітним розповіли про урядову ініціативу «Чесна платіжка»

Як домогтися чесних тарифів та, відповідно, чесних платіжок? Який буде розмір нових тарифів на послуги з постачання теплової енергії і гарячої води? Саме ці та інші актуальні питання інформаційної кампанії «Чесна платіжка» стали темою семінару для безробітних громадян у Ковельському міськрайонному центрі зайнятості. Захід, який відбувся у межах загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» 24 липня 2019 року, провела представник Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Романюк.

Учасникам семінару було донесено інформацію про новий розмір тарифів на послуги з постачання теплової енергії і гарячої води, роз’яснено покроковий алгоритм дій у випадку порушення прав споживачів, наголошено на тому, що на сайті Міністерства юстиції з’явився калькулятор, завдяки якому самостійно можна вирахувати, скільки громадяни повинні сплачувати за тепло та гарячу воду.

Юрист зазначила, що перерахунок тарифів на послуги з постачання теплової енергії для населення до початку нового опалювального сезону повинен бути здійснений до 1 вересня 2019 року,  завдяки цьому громадяни зможуть зекономити від 10% до 40% залежно від регіону.

Разом із тим, увагу присутніх було акцентовано на порядку отримання безоплатної правової допомоги та розповсюджено серед них тематичні буклети про систему БПД, а також інформаційні матеріали із циклу інформаційної кампанії «Чесна платіжка».