назад
11.12.14

У Києві офіційно представлено проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні»

01 1211 грудня в приміщенні Будинку офіційних прийомів відбулася презентація україно-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у співпраці Координаційним центром з надання правової допомоги, та фінансується Міністерством закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади. 

Участь у заході взяв Надзвичайний і Поважний Посол Канади в Україні Роман Ващук. «Система правосуддя має менше зосереджуватися на покаранні, а більше – на реабілітації» – наголосив у своєму вступному виступі пан Посол. Він також зауважив, що впровадження проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» дозволить нашій державі виконувати зобов’язання щодо забезпечення доступу осіб до якісної правової допомоги з боку держави. На його думку, проект може стати важливим внеском у забезпечення права людини на справедливий суд.

Директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський відзначив, що той факт, що Уряд Канади вкладає серйозні ресурси у розбудову молодої системи правової допомоги як українська – є надзвичайно позитивним. «Система безоплатної правової допомоги великою мірою випереджає час, а навколишнє середовище є не завжди сприятливим. Нам неодмінно необхідна підтримка для здійснення реформ, які ведуть до демократизації суспільства. Впроваджуваний проект є цінною інвестицією в розвиток людського потенціалу системи – семінари, тренінги, підвищення кваліфікації працівників центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, і, в першу чергу, адвокатів, як ядра системи, дозволить забезпечити насправді якісне задоволення правових потреб населення» – наголосив він.

У відкритті проекту взяли участь керівники правових об’єднань канадських провінцій  Онтаріо та Альберта. Представники правових об’єднань провінцій Онтаріо – Девід МакКілоп, та Альберти – Сюзан Полкоснік, поділилися враженнями від нещодавнього візиту української делегації до їхніх установ і наголосили на надзвичайній зацікавленості працівників системи БПД в Україні у досвіді Канади в особливостях забезпечення найрізноманітніших потреб людини у правовій сфері.

«Я тут для того, щоб чимось з вами поділитись. Незважаючи на те, що у кожної нації свої проблеми і виклики, ми разом маємо йти до більш цивілізованої країни та більш цивілізованого світу» – Сюзан Полкоснік.

Своїми враженнями стосовно візиту до Канади поділилися і працівники системи БПД України – Мирослав Лаврінок – заступник директора Координаційного центру, Ольга Родіонова – директор Луганського центру БВПД та Віталій Сольський – менеджер з якості Тернопільського центру БВПД.

Директор проекту «Доступна та якісна правова допомога» Лариса Бізо, яка виступила модератором заходу, у своєму заключному слові ознайомила присутніх із основними цілями та структурою проекту, а також зауважила, що: «…така велика кількість поважних людей, присутніх на відкритті нашої ініціативи, є красномовним свідченням її важливості та нагальності, а також невтомної прихильності Канади до зміцнення демократії та верховенства права в Україні».

Участь у заході взяли також представники органів адвокатського самоврядування, Координаційного центру та регіональних центрів БВПД, адвокати, які надають БВПД, правозахисники та представники засобів масової інформації.

Ознайомитись з програмою заходу.

Детальніше про проект.

01 03
 
01 01
 
01 02
 
01 05
 
01 09

 

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

 Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+