назад

У Львові відбулась презентація ефективної співпраці громадянського суспільства з безпековими службами в Україні

«Ефективна співпраця громадянського суспільства з безпековими службами в Україні» – ініціатива, яку презентували у Львові сьогодні, 24 лютого, під час обговорення безпековими службами та представниками ОГС Порядку міжвідомчої і міжсекторальної взаємодії щодо посилення захисту прав і свобод людини.

Мета зазначеної взаємодії – консолідація зусиль задля забезпечення ефективного попередження, виявлення та припинення порушень прав людини у сфері діяльності безпекових служб України шляхом налагодження дієвого демократичного цивільного контролю; побудова ефективної взаємодії регіональних підрозділів безпекових служб України, державних органів, органів місцевого самоврядування із організаціями громадянського суспільства з метою попередження та якнайшвидшого реагуванняна порушення прав людини та сприяння належному розслідуванню виявлеихпорушень; напрацювання спільних заходів тощо.

На заході відбулось спільне підписання Порядку міжвідомчої і міжсекторальної взаємодії безпекових служб та громадянського суспіольства на регіональному рівні щодо посилення захисту прав і свобод людини.

Участь у зазначеному обговоренні взяв Ігор Микитин, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області.

Серед учасників – представники Служби безпеки України, Головного управління Національної поліції, Управління патрульної поліції України, Управління державної прикордонної служби України, Збройних сил України та громадських організацій, координатор регіональної платформи.