назад

У м.Дубно відбулось відкриття місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та круглий стіл з питань функціонування системи БПД

101 липня 2015 року відбулось відкриття Дубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Дубно, вул. Грушевського 171 б, та проведено круглий стіл щодо презентації системи безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах.

Участь у вказаному заході прийняли Дубенський міський голова Василь Антонюк, голова Дубенської районної адміністрації Юрій Парфенюк, Дубенський міжрайонний прокурор Віталій Бурма, представники Дубенського міськрайонного управління юстиції – начальник Микола Ралець та головний спеціаліст Лілія Павлова, представник підрозділу Дубенської міськрайонної кримінально-виконавчої інспекції Іванна Чернякович, адвокати системи безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Боржецький, Валентин Мервінський, Микола Лейковський, голова товариства політв’язнів та репресованих Микола Оттов, представники Дубенського міськрайонного відділення міліції, представники Дубенського міжрайонного відділу управління СБУ в Рівненській області, члени громадських організацій, журналісти Дубенського телеканалу “ТРК Дубно” та представники громадських організацій.

З вступним словом про діяльність новоствореного центру виступив директор Дубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Віктор Шевчук. Керівник місцевого центру презентував учасникам новий етап у забезпеченні правової допомоги для населення, пов’язаний із представництвом їх інтересів у цивільних та адміністративних судових справах, починаючи з 1 липня 2015 року. Також доповідач розкрив напрямки діяльності центру з урахуванням потреб районів, які він обслуговуватиме. Крім того, в ході виступу директор центру закликав учасників до подальшої співпраці у забезпеченні конституційних прав громадян.

В своєму вступі  міський голова Василь Антонюк, голова Дубенської РДА Юрій Парфенюк висвітлили питання взаємодії центру з органами місцевого самоврядування.

Під час виступу міжрайонний прокурор Віталій Бурма, представники правоохоронних органів, громадськості та адвокати позитивно оцінили створення місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

На завершення директор центру Віктор Шевчук відповів на питання присутніх, ЗМІ та висловив сподівання щодо подальшої плідної співпраці. Присутні також були ознайомлені з друкованими матеріалами, які надаються центрами БВПД.  

 

 {gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/vd{/gallery}