назад
23.02.15

У Міністерстві юстиції обговорено перпективи співпраці з Радою адвокатських асоціацій та правничих товариств Європи

18 02 15 MJ18 лютого 2015 року у приміщенні Міністерства юстиції відбулася зустріч керівництва Міністерства та представників Координаційного центру з представниками Ради адвокатських асоціацій та правничих товариств Європи, Міжнародної асоціації адвокатів та Європейської правничої фундації.

У ході зустрічі колишній заступник Голови Ради адвокатських асоціацій та правничих товариств Європи, представник Комітету з питань розвитку адвокатської професії країн Центральної та Східної Європи Ритіс Йокубаускас окреслив можливі напрямки співробітництва та надання експертної допомоги щодо законодавчих ініціатив та актуальних проблем Міністерства юстиції.

Перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова наголосила, що позиція Міністерства у питанні розвитку адвокатури є проактивною і відкритою. За її словами, минулого року було створено робочу групу з підготовки проекту закону «Про внесення змін до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Підготовлений законопроект, за рекомендаціями та висновками Ради Європи, було направлено для опрацювання до Національної асоціації адвокатів України.

«Окрім законодавчих ініціатив, важливим для нас є надання населенню безоплатної вторинної допомоги з боку адвокатів», – зазначила перший заступник Міністра юстиції.

Заступник директора Координаційного центру Віталій Баєв повідомив, що «…безоплатна вторинна правова допомога з липня цього року надаватиметься в цивільних та адміністративних справах. Міністерство юстиції сприяє підвищенню кваліфікації адвокатів: так, лише минулого року 1767 адвокатів мали змогу підвищити свою кваліфікацію. Зараз ми працюємо над стандартизацією якості надання безоплатної правової допомоги і максимально враховуємо тут позицію адвокатури».

Крім того, було обговорено питання, що стосувалися проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання БВПД, підвищення кваліфікації адвокатів системи, а також збереження адвокатської таємниці.

Участь у зустрічі взяли також представники Координаційного центру – начальник відділу правового аналізу, нормопроектування та консультаційної роботи Ганна Мередова та завідувач сектору зовнішніх зв’язків Юлія Сорока.

 

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

 Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+