назад

У Охтирці юристи підвищують обізнаність з «новітніми» вимогами законів

OkM 171103 113 листопада з метою підвищення кваліфікації працівників Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД), проведено семінар з питань надання правового захисту вразливим верствам населення.

На захід запрошено представників Управління соціального захисту Охтирської міської ради та управління Охтирського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Сумської області.

OkM 171103 12

Вони надали роз’яснення щодо порядку призначення субсидій, виплат матерям-одиначкам та застосування норм, пов’язаних з пенсійною реформою.

OkM 171103 13

OkM 171103 14

Також було обговорення питання: соціальна допомога за відсутності стажу (із 63 років), виплати заборгованостей внутрішньо перемішеним особам (ВПО), оформлення субсидії при укладенні договору оренди.

OkM 171103 15

Також цього дня відбулося підведення підсумків роботи бюро правової допомоги: Великописарівського, Лебединського та Тростянецького. Активно обговорювались питання щодо надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги учасникам АТО та членам їхніх сімей, людям з особливими потребами, малозабезпеченими, дітям-сиротам та іншим незахищеним категоріям, бо розширення доступу до правосуддя та оперативне вирішення правових питань є на сьогодні актуальними.

OkM 171103 16

Особлива увага була приділена напрямкам співпраці з органами місцевого самоврядування, забезпечення надання кваліфікованої правової допомоги мешканцям об’єднаних територіальних громад, підвищення правової освіти у рамках Проекту «Я МАЮ ПРАВО» та Всеукраїнського тижня права.

Фото (12, 14,15)

У ході зустрічі були використані презентаційні матеріали, де висвітлена інформація про діяльність бюро, проведено аналіз звернень громадян, надано інформацію про позитивні практики.

OkM 171103 17

Не оминули й найрезультативніші джерела інформування: рекомендація іншої особи, направлення з органів влади, інформування через газети, телебачення, а також рекомендації недержавних організацій.

Довідково: Охтирський МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги, 13 тел. (05446) 4-22-23.