назад

У Першому миколаївському місцевому центрі проведено чергову робочу зустріч

{module persh_stat_3} 17.08.2015 року начальником відділу взаємодії з суб’єктами з надання безоплатної первинної правової допомоги Першого миколаївського місцевого центру з питань надання безоплатної вторинної правової допомоги (Першого ММЦ з НБВПД) Вікторією Царьовою проведено чергову робочу зустріч з представниками органів місцевого самоврядування, а саме зі спеціалістами служби у справах дітей Миколаївської міської ради.

 Під час зустрічі Вікторія Царьова детально висвітила питання  надання безоплатної правової допомоги громадянам та зосередила увагу на особливо вразливих категоріях осіб, таких як: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, безпритульні діти, діти, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї.  Проведено детальне роз’яснення про види правових послуг, які надаються спеціалістами Першого ММЦ з НБВПД та порядок надання соціальних послуг таким категоріям осіб.

DSC00296

Крім того, висвітлювалось питання юрисдикції Першого ММЦ з НБВПД та відмічено, що Перший ММЦ з НБВПД надає безоплатну вторинну правову допомогу жителям Березанського, Миколаївського, Новоодеського, Очаківського районів, м. Очаків, Заводського та Центрального районів

м. Миколаєва. Жителі цих районів можуть скористатися послугами адвокатів для представництва своїх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах.

        Особливо увагу присутніх було акцентовано на тому, що з метою підвищення оперативності надання правової допомоги, заявники разом із зверненням про надання безоплатної вторинної правової допомоги повинні надавати документи, що підтверджують їх належність до однієї з категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.