назад
16.10.15

У Полтаві відкрито мобільний консультаційний пункт з правових питань для учасників АТО

SAM 258816 жовтня 2015 року в приміщенні Полтавського військового гарнізонного госпіталю розпочав роботу мобільний консультаційний пункт з правових питань. У ньому військовослужбовцям та бійцям АТО, які перебувають на лікуванні у госпіталі, буде надаватися безоплатна правова допомога. Сьогодні бійців консультував директор Координаційного центру Андрій Вишневський.

Роботу мобільного пункту забезпечуватимуть працівники Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області, Першого і Другого полтавських місцевих центрів з надання БВПД, адвокати, що співпрацюють із центрами, а також юристи громадських організацій, що надають безоплатну первинну правову допомогу. Вони  приїздитимуть до госпіталю за наявності потреби в їхніх послугах у бійців, що перебувають там на лікуванні, та надаватимуть консультації з різних правових питань. А також у разі потреби здійснюватимуть представництво їх інтересів у судах. 

У перший день роботи консультаційного пункту роз’яснення з правових питань бійцям надавали директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий та його заступник Микола Лахижа, директор Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Бубир, керівник обласного Дорадчо-консультативного Центру допомоги учасникам АТО Валерія Довженко, адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, Людмила Тимохіна та Владислав Пожидаєв.

SAM 2599

Сьогодні бійців найбільше цікавили консультації з питань отримання земельних ділянок, виплати аліментів, звільнення від погашення кредитної заборгованості, порядок реєстрації дитини, народженої в зоні АТО, отримання статусу багатодітної сім’ї, поліпшення житлових умов та ін.

SAM 2605

Андрій Вишневський, консультуючи бійців у їхніх питаннях, заохотив їх та членів їхніх сімей звертатися до представників центрів та адвокатів чи у рамках консультаційного пункту, чи безпосередньо до центрів. Він розповів про випадки, коли учасники АТО та їх родичі змогли вирішити свої проблеми шляхом звернення до центрів з надання БВПД, зокрема, згадавши справу клієнта Лозівського місцевого центру з надання БВПД, що на Харківщині. Тоді до центру звернувся чоловік за роз’ясненням щодо порядку визнання за його сином, 1976 року народження, статусу загиблого в зоні антитерористичної операції, а за сім’єю сина — статусу сім’ї загиблого в зоні антитерористичної операції. Завдяки діям адвоката, якого було надано клієнту за дорученням центру, 16 вересня 2015 року Лозівським міськрайонним судом Харківської області винесено рішення про задоволення вимог клієнта у повному обсязі та визнано факти участі та загибелі його сина під час бойових дії у районі с.Маріїнка Донецької області, тобто в зоні проведення антитерористичної операції під час виконання бойового завдання.

SAM 2592

Військовослужбовці отримали інформаційні матеріали про діяльність та послуги центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та  їх контактну інформацію.

SAM 2586

Нагадаємо, що учора, 15 жовтня, аналогічний мобільний консультаційний пункт з правових питань почав працювати у Центрі реабілітації для учасників АТО при Черкаському обласному госпіталі для інвалідів війни. У його відкритті взяв участь Міністр юстиції України Павло Петренко.

Очільник Мін’юсту зазначив, що адвокати та фахівці місцевих центрів з надання БВПД приїжджатимуть до госпіталю і на місці консультуватимуть бійців. «Міністерство юстиції запроваджує через ці нові пілотні проекти максимальну правову допомогу для наших хлопців учасників АТО, членів їхніх сімей. Тому що людина, яка фактично пройшла війну, не повинна стикатися з бюрократією у державних органах, це неприпустимо», – додав Павло Петренко.

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter